(Romerikes Blad)

Vil du ha daglige nyhetsbrev hver morgen? Meld deg på her!

Under VM i Lahti forrige sesong åpnet Fetsund-jenta stafetten for Norge og leverte en meget solid førsteetappe. Noen kopi av den opplevelsen har hun ingen tro på at det blir i Pyeongchang.

Det handler imidlertid ikke om at 27-åringen ikke vil ha oppgaven. Tvert imot.

– Jeg vil gå stafett! Det er ingenting jeg heller vil, men jeg er vel ikke engang reserve på det laget etter distanseprestasjonene mine i Tour de Ski. Det synes jeg er veldig synd, sa Falla etter at hun hadde tatt sølv på sprinten tirsdag.

Leverte ikke i Touren

Falla har de siste sesongene vist at hun har tatt store steg i distanserenn. I vinter har hun imidlertid få gode resultater å vise til.

I Tour de Ski ble hun nummer 32 på 10 kilometer klassisk i Lenzerheide og hadde så 50. beste etappetid på den påfølgende jaktstarten samme sted. Deretter ble det andreplass i den forholdsvis lette fellesstarten i Oberstdorf.

– Jeg har hatt det med å prestere på distanse, men i vinter har alle distanserennene enten kommet rett etter en sprint eller i høyden. Det gjør det vanskelig for meg av forskjellige grunner, sa Falla – og tilføyde:

– Det er synd at mine stafettsjanser går i vasken på grunn av det, men nå viste jeg i det minste form her, og mer kan jeg ikke gjøre. Det står nok uansett mange foran meg på lista.

Landslagstrener Roar Hjelmeset behøver imidlertid ikke tvile på at Falla er klar dersom han har bruk for henne.

– Jeg er klar hvis jeg får beskjed om å gå. Da skal jeg klinke til på første etappe. Det er ingenting som er mer morsomt enn det, gliste 27-åringen.

Spår rekordtøff lagsprint

Klar er hun derimot på det norske laget på lagsprinten i Pyeongchang. Det blir en ny gullsjanse.

– Vi får prøve på det, men fy søren jeg tror det blir hardt. Svenskene har to i finalen her, og amerikanerne har mange å ta av, sa Falla etter sprinten.

– Det kommer til å bli nervepirrende, og jeg tror det blir en av de mest spennende lagsprintene på mange år, tilføyde Fetsund-jenta.

Hvem hun får med seg på laget er ikke avklart.

– Jeg skal heldigvis ikke ta ut det laget, for jeg synes det er vanskelig. Men den beskjeden som er gitt, er vel at den av Marit (Bjørgen), Heidi (Weng) og Ingvild (Flugstad Østberg) som viser best form skal få gå den lagsprinten. Så da får vi se etter 10-kilometeren, sa hun.

10-kilometeren i fri teknikk går torsdag.

(©NTB)