(Romerikes Blad)

PYEONGCHANG (Nettavisen): Det er en nordmann med en støttefunksjon for en av idrettene i den norske OL-troppen som natt til tirsdag ble anholdt av lokalt politi i Sør-Korea, opplyser Olympiatoppen i en pressemelding.

Personen ble anholdt etter å ha gjort skadeverk i beruset tilstand.

Ifølge VG mener politiet i Sør-Korea at mannen skal ha vært svært beruset. Det blir hevdet at han motsatte seg arrestasjon, før han påførte skader på én sivil bil, og deretter en politibil.

Toppidrettssjefen reagerer

Toppidrettssjef Tore Øvrebø reagerer på oppførselen.

– Dette er et disiplinærbrudd som er uforenlig med å tilhøre den norske OL-troppen. Vedkommende er derfor tatt ut av tjeneste og ut av troppen. Nordmannen vil bli sendt hjem så snart saken er avklart med koreansk politi, sier Øvrebø i pressemeldingen.

Øvrebø sier videre at den aktuelle personen vil bli fulgt opp.

– Det står etter forholdene greit til med vedkommende. Vi vil ivareta ham så lenge han er i Korea, og følge ham opp når han kommer hjem til Norge, sier toppidrettssjefen.

Skal ha gjort opp for seg

Natt til onsdag sier imidlertid Øvrebø til NRK at personen har gjort opp for skadene og allerede er sendt hjem til Norge.

– Saken påvirker ikke troppen i det hele tatt, og den er sluttført fra Olympiatoppens side. Han har vært avhørt av politiet og har blitt fulgt opp av den norske ambassaden, sier Øvrebø til NRK.

Nordmannen var i avhør hos politiet i Pyeongchang tirsdag og skal ha godtatt å gjøre opp for skadeverket.

«Prosessen på politihuset har blitt fulgt opp av en representant for den norske ambassaden i Seoul og Olympiatoppens vinteridrettssjef, Helge Bartnes», heter det i pressemeldingen.