– Stappfullt hus, fantastisk stemning og mange ølglade mennesker

GLADE MEDALJØRER: Trond Dahlsveen (t.v.) fra Lillestrøm og Jørgen Jansson fra Sørumsand, fra Bryggselv, gratulerer hverandre med henholdsvis bronse og sølv i Romeriksmesterskapet i hjemmebrygget øl. Harald Berge fra Nittedal vant gull. Foto: Jørgen Kirsebom

GLADE MEDALJØRER: Trond Dahlsveen (t.v.) fra Lillestrøm og Jørgen Jansson fra Sørumsand, fra Bryggselv, gratulerer hverandre med henholdsvis bronse og sølv i Romeriksmesterskapet i hjemmebrygget øl. Harald Berge fra Nittedal vant gull. Foto: Jørgen Kirsebom

Artikkelen er over 3 år gammel

BLAKER: Tidenes første øl- og pølsefestival på Blaker Skanse ble meget vellykket.

DEL

Slik deler du abonnementet med andre i din husstand!

Lørdag ble det avholdt Øl- og Pølsefestival samt Romeriksmesterskap i hjemmebrygging på Blaker Skanse.

– Det var stappfullt hus, fantastisk stemning og mange ølglade mennesker på Blaker Skanse hele ettermiddagen og kvelden, forteller Jørgen Kirsebom i festivalkomiteen.

Festivalen ble innledet med «innføring i ølbrygging» ved Knut-Erik Abrahamsen, etterfulgt av rånåsfossing Tom Alfred Øimo som kurset om det norske gjæret «kveik».

Kursene ble avsluttet av Camilla Rosenberg Andersen fra Rosenberg Spiseforretning, som engasjerte publikum om hvordan man enkelt kan lage pølser.

– Publikum virket veldig godt fornøyd med kursene, det store utvalget av lokale brygg og at vi også hadde lokalreist mat. Det er virkelig gøy at vi har så mange bra med lokal kompetanse, leverandører av kvalitetsmat og godt drikke sier Rita Nyborg, fra Blaker Skanses Selskapslokaler.

Blakerværing Odd Arne Hansen var en av gjestene på Blaker Skanse og han var strålende fornøyd med arrangementet.

– Dette var topp, med masse godt øl, helt fantastiske pølser, og flinke unggutter som spilte musikk for godt voksne folk, og moro med allsang.

En annen fornøyd gjest var Anders Jensen.

- God stemning fra jeg kom inn døren. Her var noe for både selvbryggere og folk som bare er glad i godt øl og smakfulle pølser. Flinke musikanter kom etterhvert og satte ekstra spiss på en i forveien vellykket kveld.

Parallelt med «Øl- og Pølsefestivalen» ble det avholdt historiens første offisielle «Romeriksmesterskap i hjemmebrygging». 

Hovedjuryen bestod av to sertifiserte og kvalifiserte dommere fra Norbrygg; Ole Smehaug og Øyvind Winding-Stavseth.

Nedre Romerike Bryggerlaug (NRBL) stilte med fire usertifiserte, men erfarne bryggere med langt over gjennomsnittet interessert i øl; John Petter Jahr, Knut-Erik Abrahamsen, Ronny Bjørnebråten og Bård Bekkelien.

Poengsum ble basert på aroma, utseende, smak, drikkbarhet.

Typeriktighet er også et kriterie det ble dømt etter, selv om et øl smakte godt og var bra laget, ble det gitt en lavere poengsum da det ikke stemte i henhold til typeriktighet.

Det var svært få poeng som skilte de tre som havnet på pallen.

Jubelen gikk i taket rundt bordet der Trond Dahlsveen fra Lillestrøm satt.

Han fikk tredjeplassen med en American Brown Ale. 

Andreplassen gikk til Jørgen Jansson fra Sørumsand, med en Sweet Stout.

Førsteplassen gikk til Harald Berge fra Nittedal som hadde brygget en Münchener dunkel.

Berge er en erfaren brygger som har vært en ivrig brygger de siste ti årene.

På telefon var han tydeligvis veldig glad og stolt for å bli historiens første Romeriksmester i hjemmebrygging.

- Dette var kjempemoro. Skulle ønske jeg var på Blaker Skanse denne kvelden, hørte det var veldig bra stemning. Kjempegøy at det blir arrangert lokale mesterskap. Morsomt også at ølfestivalen også inkluderer lokalreist mat. Mange av oss bryggere har interesse for lokale, reine og fine råvarer, forteller Harald Berge.

John Petter Jahr, leder av Nedre Romerike Bryggerlaug, ønsker svært gjerne å fortsette med å arrangere Romeriksmesterskap i Hjemmebrygging på Blaker Skanse.

- Dette gikk arrangementet gikk veldig bra. Vi kommer til å scanne alle dommerskjemaene og publisere dem på Norbrygg sine nettsider slik at alle deltagerne kan se bedømmingen av sitt eget øl.  Opplev Sørum vil publisere link til listene på våre nettsider når dommerskjemaene er lagt ut.  En stor takk til Fredrik Hovland, Vegar Helgesen, Tage Lægreid Olsen og Hogne Meisingset som tok over ansvaret for underholdningen etter kåringen av Romeriksmesteren i hjemmebrygging. Det ble mye bra allsang og dansing i Trallausfestsal denne kvelden.   En stor takk til Blaker Skanses Venner, Bryggselv, Bryggeland, Rosenberg Spiseforretning, Amundsens Bryggerier, Norumbryggeriet, Fet Hjemmebryggeri og Sundbytunet for fantastisk samarbeid, avslutter Jahr.


 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken