Aurskogingen gjorde et siste forsøk på å skaffe seg OL-billett i storstevnet i Karlstad tirsdag kveld. Etter en lovende åpning, snublet han og «tryna» i vanngrava da tre runder gjensto. Der og da gikk OL-toget.

– Jeg mista alt momentum, da ble det tungt på slutten, konstaterer han overfor Indre Akershus Blad, men er likevel ikke veldig deppa.

– Jeg hadde ingen topp dag, og forholdene var heller ikke gode. Så det kunne nok maksimalt blitt en tid rundt 8.30 uansett, legger han til, etter å ha løpt inn til 4. plass på tiden 8.39,49.

Tappet for krefter

Svensken Vidar Johansson, som han hadde «heng» på da uhellet var ute, vant løpet på 8.30,89, noe som understreker det Boutera sier ovenfor.

OL-kravet var 8.22,0, og 25-åringen fra Finstadbru blir da stående med 8.26,60 som en foreløpig personlig rekord, satt i Nice i Frankrike forrige helg. Det gir ham en 7. plass på den norske alle tiders-statistikken, for øvrig plassen foran Jakob Ingebrigtsen. Da sesongen tok til, var han nummer 30.

En måned med mye konkurransefokus har tappet Boutera for mye krefter og energi. Han ser derfor nå fram til en god treningsperiode de neste ukene, før han akter å prioritere 1500 meter igjen på ettersommeren. Da med ett mål for øyet – å bryte 3.40-barrieren. Det er han så avgjort kapabel til.

Men i NM i Kristiansand i september velger han etter alt å dømme 3000 meter hinder. Og kan ikke unngå favorittstempelet etter sin oppsiktsvekkende sesonginnledning i sin «nye» øvelse.