Selskapet Sigbjørn er leder for og medeier i er solgt for 60 millioner kroner

Avtale: Sigbjørn Høgne fra Rømskog (t.v.) leder Sherpa Consulting AS, som nå er solgt til Atea Norge, her representert ved adm. dir. Michael Jacobs.

Avtale: Sigbjørn Høgne fra Rømskog (t.v.) leder Sherpa Consulting AS, som nå er solgt til Atea Norge, her representert ved adm. dir. Michael Jacobs.

Sigbjørn Høgne fra Rømskog er daglig leder og medeier i Sherpa Consulting AS, som er kjøpt av Atea for 60 millioner kroner.

DEL

I 2008 gikk Sigbjørn Høgne inn dørene hos Sherpa Consulting AS i Oslo for første gang. Allerede året etter var Rømskog-karen daglig leder i bedriften, som har spesialisert seg på dataanalyser.

Siden har pilene pekt oppover for IT-bedriften, som i 2016 fikk med seg Steinar Holmedahl fra Løken på laget. Han jobber mye med salg, markedsføring og forretningsutvikling.

Omsetningen har økt jevnt og trutt, og forventes i 2018 å ende på 78 millioner kroner, med et forventet overskudd på 11,5 millioner kroner.

– Vi har hatt vekst og ansettelser hvert eneste år. Det har vært viktig for oss å sette nye mål hele veien, ikke å hvile på laurbærene, sier Sigbjørn Høgne til Indre Akershus Blad.

LES OGSÅ: Mistet sønnen Brage (5): – Vi venner oss nok aldri til å være kun tre

Det ansatteide selskapet, hvor både Høgne og Holmedahl har aksjer, har i dag 47 ansatte og jobber med en rekke store kunder, som Elkjøp, Get og Norgesgruppen.

Blir med videre

– Vi har mange store kunder som vi har jobbet med i mange år. Dette samarbeidet skal fortsette videre, sier Høgne.

For det er store endringer på gang. Fredag morgen ble det kjent at Atea Norge kjøper Sherpa Consulting AS for 60 millioner kroner. Dermed drypper det litt på alle eierne.

– Jeg skal jobbe videre som leder for dataanalysevirksomheten i Atea. Alle folkene herfra blir med videre, pluss mange fra Atea, sier Høgne.

LES OGSÅ: Forsøker å selge restauranten for andre gang

– Er det skremmende å slippe hjertebarnet på denne måten, eller gleder du deg bare?

– Det kiler litt i magen, men jeg er trygg på at det blir bra. Det er bare samarbeid mellom mennesker det er snakk om. Atea er et solid selskap med mange dyktige mennesker, sier Sigbjørn Høgne.

– Perfekt match

Han leder Sherpa Consulting AS som vanlig ut 2018, før bedriften havner under Ateas vinger, som en del av et børsnotert selskap.

– Med oppkjøpet fra Atea løftes seniorkonsulentene fra Sherpa direkte inn i eliteserien blant norske teknologiselskaper. Vi tar med oss 12 års erfaring med dataintegrasjon og analyse inn til et selskap med store ambisjoner innenfor vårt fagfelt. Vi tror dette er perfekt match, sier Sigbjørn Høgne.

– Data er kjernen for gode brukeropplevelser. Utfordringen for mange virksomheter er at de sitter på store datamengder, men at det er svært krevende å nyttiggjøre seg av den for å ta gode beslutninger. Bedre innsikt i egen forretning gjennom smartere bruk av data er derfor meget etterspurt. For å imøtekomme dette, har vi i tillegg til en allerede stor satsning på fagfeltet analyse, nå gleden av å få inn et meget kompetent miljø fra Sherpa Consulting. Ateas team innenfor området vil med dette telle rundt 100 personer i Norge. Vi ser en økende trend i antall dataanalyseprosjekter og er aktivt deltagende sammen med mange av kundene våre, sier administrerende direktør Michael Jacobs i Atea.

Artikkeltags