– Jeg er veldig takknemlig for at setskauingene er så lojale mot nærbutikken sin

ROSER: Ola Bakker (i midten) roser sine medarbeidere ved Joker Setskog, her representert ved Torunn Tørnby og Krister Haugen. Foto: Trym Helbostad

ROSER: Ola Bakker (i midten) roser sine medarbeidere ved Joker Setskog, her representert ved Torunn Tørnby og Krister Haugen. Foto: Trym Helbostad

Av

SETSKOG: Ola Bakker i Joker Setskog kan se tilbake på et nytt stabilt driftsår med plusstall på bunnlinja.

DEL

Når de økonomiske tallene for 2017 foreligger, viser de at det fortsatt er liv laga for Joker Setskog. Driftsinntektene ligger stabilt på drøyt 14 millioner kroner, mens årsresultatet før skatt i fjor var på 177.000 kroner.

– Driften er stabil og fjoråret var i henhold til budsjett. Det ser bra ut så langt i år også, vi ligger fortsatt an til å nå budsjettet. Denne butikken har hatt overskudd helt siden jeg overtok i 2010 og slik skal det fortsatt være, forteller det som må være bygdas sprekeste kjøpmann – som holder høyt turtall i en alder av 75 år.

Han ser forbi innføring av sukkeravgift og grensehandel. I stedet gleder han seg over sol, sommer og finværet.

– Med det været vi har, så opplever vi et ekstra trykk fra hytte- og campingfolket som skal ha drikkevarer, grillmat og det som hører til. Det er veldig hyggelig, sier Ola Bakker som er snar med å legge til:

– Vi er veldig takknemlige for at setskauingene er så trofaste mot butikken. Det er de som legger grunnlaget gjennom å handle her gjennom hele året, påpeker Ola Bakker som styrer driften sammen med butikksjef Kristin Bakker Melby.

– Er det noe dem ikke har, så skaffer dem det

To av stamkundene finner vi i kafekroken.

– Dette er butikken vår. Her handler vi alt av matvarer. Er det noe dem ikke har, så skaffer dem det. Det er helt topp betjening her og ingen vits å handle noen andre steder, forteller ekteparet Grethe og Oddbjørn Holtet fra Setskog som også setter stor pris på møteplassen nærbutikken er.

STAMKUNDER:  – Dette er butikken vår. Vi handler alt av matvarer her på Joker Setskog, forteller Grethe og Oddbjørn Holtet.

STAMKUNDER: – Dette er butikken vår. Vi handler alt av matvarer her på Joker Setskog, forteller Grethe og Oddbjørn Holtet.

– Jeg er her sju dager i uka. Ofte er det helt fullt med folk rundt bordet her. Jeg vet om folk som reiser fra Bjørkelangen og hit for å handle, fordi det er så sosialt og hyggelig her, sier Oddbjørn og minner om at Joker Setskog tidligere i år ble premiert for å ha en av de beste sosiale møteplassene blant landets nesten 500 Joker-butikker.

En annen kunde som er innom og handler, er Tommy Lunaas, også han bosatt i Setskog.

– Butikken er veldig viktig for Setskog, derfor er det kjempeviktig at vi bruker den. Jeg finner stort sett det jeg trenger her og så er det veldig hyggelig betjening her, sier Lunaas.

– Må ha høy servicegrad

Som driver av en nærbutikk, er det ikke bare å låse opp dørene og håpe at kundene skal strømme til.

– Hva må til for å lykkes med å drive en nærbutikk?

– Det er vanskeligere å drive en liten butikk kontra en stor. For å lykkes må vi holde en høy servicegrad. Vi slår gjerne av en prat med våre kunder – det å ha direkte kontakt med kundene er veldig viktig. Alle kundene skal ha samme oppmerksomhet, understreker Ola Bakker som har drevet i dagligvarebransjen i over 50 år og er kjent for å strekke seg litt ekstra.

– Som et eksempel, hvordan har denne dagen vært for din del?


– Den startet med å hente blomster i Nittedal, så var jeg innom Slitu for å hente egg direkte fra produsent før jeg tok med meitemark fra Mysen. Jeg tar naturligvis ikke en slik rundtur hver dag, men jeg er ofte og henter blomster, sier Bakker som bor på Rømskog.

– Blomster er viktig for våre kunder. Derfor reiser jeg og håndplukker blomstene vi selger, slik at jeg vet at de er av god kvalitet, understreker Bakker som avslutter med å gi verbal ros til sine åtte medarbeidere.

– Det er en helt utrolig gjeng jeg har med her.

Få nyhetene rett på din mobil!

Last ned appen indre.no, og få varsel på mobilen om de viktigste hendelsene og nyhetene.

For iPhone

For Android

Artikkeltags