G-sport og G-Max legges ned – Gresvig-familien satser på Intersport

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Gresvig gir opp G-sport og G-Max.

DEL

Gresvig-konsernet legger ned G-Sport og G-Max. I stedet skal alt over i Intersport.

Det er DN som melder saken.

– Dette kan virke vemodig, spesielt for ansatte. Når det er sagt: Dette handler ikke om hvilket merke vi har på døren. Det handler om at vi gjennom Intersport vil sørge for at vi har den aller beste tilgangen til de ledende merkene, noe som blir stadig mer krevende, sier G-Sport-sjef Lars Kristian Lindbeg til avisen.

Gresvig har idag 84 G-sport- eller G-Max-butikker, og 101 Intersport-butikker.

– Ingen ting varer evig, og vi er pragmatiske i forhold til navn og navneendringer, skriver Olav Nils Sunde i en epost til DN.

Gresvig-konsernet har over lang tid slitt med lønnsomheten til sportsvirksomheten sin og har gått på store tap de siste årene, drevet av tøff konkurranse fra Internett, markedsleder XXL, Gjelstens Sport 1 og billigutfordrere som Sport Outlet.

Årsrapporten for 2018 viste at Gresvig gikk på en kjempesmell i året som gikk og tapte hele 613 millioner kroner. Året før tapte de 194 millioner kroner.

- 2018 var svært preget av endringer og det er 2019 også, men vi blir mer effektiv i 2020. Jeg er glad for at at vi har en god eierfamilie i O.N. Sunde i ryggen slik at vi får til dette på en skikkelig måte, uttalte Gresvig-sjef Lindberg til Nettavisen i den sammenheng.

Samtidig har også 2019 gått trådt for Gresvig, i likhet med de fleste andre sportskjedene. En rapport fra mai viste at 2019 har startet historisk dårlig for XXL, G-sport og co.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken