Gå til sidens hovedinnhold

«Løft fram gründerne»

Artikkelen er over 5 år gammel

Bakke-konsernet i Aurskog er i ferd med å bli en betydelig aktør i bygg- og anleggsbransjen.

Jeg husker godt de første mindre eneboligene og leilighetskomplekset Morthen Bakke satte opp i Festningsåsen på Bjørkelangen. Til da hadde han vært mest kjent for å være mannen bak golfbaneprosjektet på Finstadbru.

Morthen Bakke tenkte ikke bare store tanker. Han var i stand til å gjennomføre også. I ettertid har jeg snakket med mange som hevder at det aldri hadde blitt noen golfbane uten Morthen Bakkes engasjement, kunnskap og handlekraft.

De samme egenskapene har vært avgjørende i arbeidet med å bygge Bakke-konsernet som i dag har 50 ansatte. I tillegg har rundt 100 personer jobb hele eller deler av året som underentreprenører eller innleid personell i Bakkes prosjekter.

Det har vært perioder med anstrengt likviditet og andre problemer. Klart det har det. Men Morthen Bakke har stått støtt i stormkastene og manøvrert skuta videre.

Samtidig har han vært tro mot strategien som skulle føre Bakke-konsernet inn på lista over landets 100 største bygg- og anleggsbedrifter innen 2020.

I fjor havnet Bakke-konsernet på 50. plass på lista med en omsetning på 494 millioner kroner – fem år før den opprinnelige planen.

Den formidable veksten skyldes at selskapet, som alltid kjøper tomtene det skal bygges på, satser mer i markedssterke områder som Sørum, Jessheim, Nittedal, Elverum og Spydeberg. En bolig til 2 millioner i Aurskog-Høland kan selges for det dobbelte på Jessheim. I Bakkes husfabrikk på Finstadhagen er byggekostnadene like, og da forstår alle hvorfor konsernsjefen ser etter interessante prosjekter utenfor hjemkommunen.

I en kommune som sliter med å trekke til seg nye bedrifter av en viss størrelse – og som ikke lenger har et aktivt utbyggingsselskap – er det all grunn til å løfte fram gründere som Morthen Bakke.

Kommentarer til denne saken