– Jeg hadde veldig lyst til å løpe 3000 meter hinder. Men siden den øvelsen gikk bare en halvtime før 1500-meterfinalen, lot det seg ikke kombinere. Jeg måtte bare velge, og da satt det litt for langt inne å vrake spesialdistansen. Det var ergerlig at tidsskjemaet var satt opp slik, forklarer aurskogingen til Indre Akershus Blad.

– Jeg måtte gjøre en vurdering. Hadde jeg bare tenkt medaljesjanser, burde jeg nok gjort det motsatte, legger han til, og med fasit i hånd er det lett å forstå det.

Falt for eget grep

For da Boutera prøvde seg på hinderdistansen nærmest for moro skyld i fjor høst, løp han inn på oppsiktsvekkende sterke 8.43,96. Lørdagens vinnertid i NM var 10 sekunder dårligere. Det hadde holdt å løpe på 9.07 for å ta medalje.

Ekstra ergerlig å tenke på dette må det være at 1500-finalen endte med fiasko for 24-åringen.

Etter at han tok bronse i fjor, var medalje den klare ambisjonen også denne gang. I stedet måtte han ta til takke med 5. plass, og forlot Fana stadion – det som var blitt hans ”hjemmebane” etter fire år i Bergen – både skuffet og lei seg.

Og litt sint på seg sjøl. For Gular-løperen falt for eget grep.

– Andre var smartere

Da storfavoritten Jacob Ingebrigtsen stakk av fra de andre fra første skritt, falt det seg etter hvert slik at Boutera måtte gjøre drajobben i klynga "et hav" bak verdensstjernen.

Det endte med at han ble distansert av tre mann i finishen.

– Det kostet så mye å dra i 900 meter at jeg ikke hadde noe å svare med da de andre angrep på oppløpet. Jeg ble regelrett spurtet ned. Sett i ettertid skulle jeg latt være å ta føringen. Det ville ha styrket medaljesjansen min. De andre var taktisk smartere enn meg.

– Det er surt å innse det, men dette var rett og slett dårlig utført av meg, fastslo Jacob Boutera ærlig og oppriktig etter en sesongavslutning han vil glemme fortest mulig.

LES OGSÅ: Jacob (24): – Dette har vært en stor tankevekker for oss alle