Gå til sidens hovedinnhold

Her blir det silkeføre

Artikkelen er over 3 år gammel

SØRUM: Tele og slitasje har gitt Gamle Rovenvei mange hull og sprekker. Nå skal grunnarbeidet forbedres og ny asfalt vil gi silkeføre.

På en strekning over snaut to kilometer mellom krysset på Lystad og grustaket ved kommunegrensa, har den gamle asfalten på fylkesvei 258 mellom Sørum og Fet blitt frest opp denne uka.

Etter planen skal asfaltleggingen starte i slutten av neste uke, og arbeidene vil være i mål til 25. august, hvis værgudene er på lag med vegvesenet.

Da blir det jevn og fin vei fra krysset på Lystad og fram til Asaks grusuttak – så lenge det varer.

Det blir over 100 kilometer med ny asfalt  på Romerike.

Fremdeles telehiv en stund

– Vi bygger ikke ny vei, men gir den en ny start. Noe telehiv kan bilistene fortsatt oppleve etter en stund, men vi gjør bedre grunnarbeider nå, og dermed blir sluttresultatet bedre enn om vi bare hadde asfaltert oppå det gamle underlaget, forteller byggeleder Kjetil Dalen i Vegvesenet til indre.no

En gammel ferist som lå skjult under asfalten, skapte imidlertid en liten forsinkelse i de innledende arbeidene. Fresen som fjernet asfalten fikk litt større fangst enn venta.

Lur løsning

– Ja, der var det en litt «lur» løsning. Den gamle ferista var bare gjemt under noen treplater med asfalt over, men nå fjerner vi den helt etter at fresen gikk rett i fella og fikk revet av noen tenner. Ferista vil ikke volde oss flere problemer, lover Dalen.

– Når arbeidene er i mål, vil veien ha fått økt bæreevne og asfaltdekket får lengre levetid. Veien vil for øvrig opprettholde samme bredde som tidligere, der hvor det er mulig, opplyser Dalen.

Kommentarer til denne saken