Ingen gladnyhet fra meteorologen: – Det vil dessverre ikke regne nok til at det hjelper bøndene

NEDBØR: Onsdag vil Sør-Norge få en del nedbør, før bygene trekker nordover mot slutten av uka. Foto: Meteorologisk Institutt

NEDBØR: Onsdag vil Sør-Norge få en del nedbør, før bygene trekker nordover mot slutten av uka. Foto: Meteorologisk Institutt

Av

Det blir store lokale forskjeller når regnet treffer Sør-Norge, melder Storm-meteorologen.

DEL

(Romerikes Blad) (NETTAVISEN): Det har lenge vært meldt om etterlengtet nedbør denne uka, men søndag kunne ikke meteorologen si noe sikkert om hvor mye regn bøndene kan vente seg.

– Det er bare å håpe at det regner mest mulig, sa Storm-meteorolog Roar Teigen til Nettavisen søndag ettermiddag, med bøndenes tørre avlinger i tankene.

Våknet til regn og torden

Tirsdag morgen våknet hovedstadens innbyggere til torden og regn, men det tok ikke lang tid før været klarnet opp og sola tittet frem.

– Nedbøren i Sør-Norge kommer i bygeform, så det vil være store lokale forskjeller. Noen steder vil det komme mye nedbør, mens andre steder knapt vil få regn i det hele tatt, sier Storm-meteorolog Beate Tveita til Nettavisen, og legger til:

– Det er fortsatt vanskelig å si noe om total mengde nedbør. En enkelt byge kan gi 10-20 millimeter regn på veldig kort tid, men så vil den passere. Det vil dessverre ikke regne nok til at det hjelper bøndene i noen stor betydning.

Lokale byger

Regn- og tordenbyger østafjells resulterte i at områdene sør-vest for Oslo fikk regn natt til tirsdag.

– Videre ut over tirsdag vil bygene trekke nord-vestover, og det er mange steder i indre strøk i Sør-Norge som vil få litt regn.  I områdene øst for Oslofjorden og Mjøsa vil det imidlertid ikke komme noe særlig nedbør, sier Tveita.

I løpet av døgnet vil det regne mest i områdene vest for Oslo, mens områdene øst for hovedstaden vil få stort sett oppholds. Indre strøk av Sørlandet og nordover, altså Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal, vil kunne få kraftige byger og en del nedbør.

– Men det er kun onsdag det er snakk om. Fra fredag av vil Sør-Norge få stort sett det samme været som de har hatt hele sommeren igjen: Varmt og tørt.

Artikkeltags