I dag var det kaos på veiene – nå fryser det på

Artikkelen er over 1 år gammel

Meteorologisk institutt forventer minusgrader torsdag kveld.

DEL

(Romerikes Blad) Torsdag morgen var det store problemer i trafikken på Romerike etter at gårsdagens regnvær skapte vanskelige kjøreforhold. Nå kan det bli mer av det samme.

– For øyeblikket er det plussgrader på store deler av Romerike, men allerede fra i kveld kan vi nok forvente at skydekket sprekker opp og at temperaturen går noe ned, forteller vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan ved Meteorologisk institutt.

Han advarer mot at det kan bli vanskelige kjøreforhold både torsdag kveld og fredag morgen.

– Vi har en situasjon der vi ligger rundt null grader. Da skal det ikke mye til at det fryser på. Vi har ikke sendt ut noe OBS-varsel, men vi er tross alt i januar. Vi forventer at folk tar hensyn til årstida vi er inne i.

Spår bra vintervær

Også de nærmeste dagene – og utover neste uke kan innbyggerne på Romerike forvente minusgrader.

– Vi har hatt en periode med skyer og nedbør de siste dagene, men nå har dette passert Akershus. Været som da følger blir noe lettere og skylaget sprekker som sagt opp og gir oss minusgrader.

For dem som er glade i vinteren er værmeldingen lovende.

– Fredag er det mye pent vær, kommer vi til lørdag ettermiddag venter vi tilskying og nedbør i form av snø. Dette vil fortsette utover søndagen og mandagen, forteller Biseth Granan.

Utover resten av uka er det foreløpig meldt kaldt og tørt vær.

Artikkeltags