Meteorologen: Nå blir det kjøligere og mer ustabilt vær

USTABILT: Noe nedbør vil det komme fra og med onsdag, melder meteorologene. Her fra ettermiddagsbygene på Jessheim lørdag.

USTABILT: Noe nedbør vil det komme fra og med onsdag, melder meteorologene. Her fra ettermiddagsbygene på Jessheim lørdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Er du en av de som ønsker deg lavere temperaturer og nedbør. Da kan du glede deg.

DEL

(Romerikes Blad) For været ser ut til å bli litt kjøligere utover neste uka.

– I dag, mandag og tirsdag vil været være ganske uforandret, men fra onsdag ser det ut til at det vil bli litt mer ustabilt vær, forteller meteorolog Siri Wiberg ved Meteorologisk institutt.

I tillegg vil det søndag være en del vind fra nordvest på Romerike.

Selv om det ikke er snakk om voldsomme endringer, så vil vi kunne forvente noe lavere temperaturer og nedbør utover uka.

– Vi blir liggende mellom et høytrykk og et lavtrykk noe som vil gi byger i vest. På Østlandet ser det ut til å kunne komme sønnavind som vil trekke med seg mer ustabilt vær og nedbør inn over oss.

Kaldere mot helga

Fra og med torsdag vil også temperaturene falle.

– Det vil bli kjøligere, men det er ikke snakk om noe dramatisk fall. Temperaturene vil fortsatt holde seg over 20-tallet, sier Wiberg og påpeker:

– Det er ingen sjanse for at høsten kommer med det første.

For over helgen vil temperaturen igjen stige, ifølge prognosene til Meteorologisk institutt.

Før helga gikk Univann – som står for vannleveransen i Ullensaker og Nannestad – ut og advarte om at det kun var 58 dager igjen med drikkevann. De kan ikke regne med mye hjelp fra oven framover.

Nedbøren vil nemlig ikke være av det voldsomme slaget, får RB opplyst.

Artikkeltags