Nå kommer hetebølgen – igjen: – Dette er høysommer

Sommervarmen har kommet for å bli. Det betyr gode badetemperaturer – og tørke og høy skogbrannfare.

Sommervarmen har kommet for å bli. Det betyr gode badetemperaturer – og tørke og høy skogbrannfare. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

25 varmegrader i snitt og gode badetemperaturer, er det som venter oss på Romerike denne uka. Det betyr også at skogbrannfaren vil øke, og vegetasjonen vil lide atter en gang.

DEL

(Romerikes Blad) Den norske sommeren er på langt nær over, og denne uka kan vi vente oss i gjennomsnitt 25 grader hver dag. Dette betyr også at engangsgrillene atter en gang må legges bort.

– Skogbrannfaren ble noe mindre med det været som var forrige uke, men den vil tilta seg igjen nå, sier statsmeterolog Vibeke Thyness i Meterologisk institutt.

Fortsatt trøblete for bøndene

Thyness sier at det vil være både lite skyer og vind i dagene som kommer. På torsdag vil det bli noe mer vind, og også på fredag vil temperaturene synke noe.

Men det er ingen grunn til misnøye, for dette går over i helga når temperaturene igjen vil stige, og holde seg høye ut i neste uke. Likevel er det ikke alle som kan nyte like godt at finværet.

– Dette er høysommer, som vi kaller det. Vegetasjonen vil tørke opp igjen, til tross for det lille regnværet vi nå har hatt, sier Thyness.

De som får det varmest, vil være de som bor i lavtliggende strøk.

20 grader i vannet

Badetøyet som kanskje har fått henge på tørkesnora i en uke, kan du også finne frem igjen. Badetemperaturene sank nemlig noe når det kjøligere været kom. Nå er det rundt 17-18 grader i vannet, men mot slutten av uka vil det være hvert fall 20 grader, ifølge Thyness.

– Er det noe vi burde være ekstra påpasselige med i denne varmen?

– Det viktigste er å smøre seg med solkrem, og bare nyte sommeren egentlig. Og selvfølgelig vise hensyn til skogbrannfaren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken