Uvær på vei: – Ser nesten ut som det har retning rett mot Lillestrøm

TREFFER ROMERIKE? På lightningmap .org kan man helt tydelig se at det er uvær på vei i retning Romerike. Så er spørsmålet hvor det treffer.

TREFFER ROMERIKE? På lightningmap .org kan man helt tydelig se at det er uvær på vei i retning Romerike. Så er spørsmålet hvor det treffer. Foto:

Vakthavende meteorolog Martin Granerød forteller at det er store muligheter for lyn, torden og nedbør på Romerike søndag kveld.

DEL

(Romerikes Blad) – Her i Oslo har vi i kveld hatt en tordenbyge, og vi ser at det er bygeaktivitet flere steder, opplyser vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Martin Granerød.

Blant annet ligger det et uvær ved svenskegrensa som søndag kveld er på vei vestover.

– Akkurat nå ser det nesten ut som det har retning rett mot Lillestrøm. Det er store muligheter for lyn og torden på Romerike søndag kveld, forklarer Granerød.

Store deler av landet har de siste dagene opplevd høye temperaturer og strålende solskinn. Om det skulle bli ruskevær søndag kveld, betyr ikke det at sommeren er helt over.

– Foreløpig ser det ut som at det også mandag vil bli temperaturer opp mot 30 grader. Tirsdag kommer det en kaldfront som fører til at temperaturene synker, forteller meteorologen.

Han har imidlerid ikke gitt opp håpet om flere flotte sommerdager.

– Torsdag og fredag ser lovende ut, så man kan jo håpe at august blir en fin sommermåned, sier han.

Artikkeltags