Gå til sidens hovedinnhold

Meteorologen: – Endelig kommer regnet!

Artikkelen er over 2 år gammel

I helga skal det falle etterlengtede regndråper over Romerike.

(Romerikes Blad)

– Endelig kommer regnet! Det fortsetter å være tørt og varmt fram til helgen, men fra lørdag blir det et lite skifte. Det er snakk om bygevær, sier vakthavende meteorolog hos Meteorologisk Institutt, Marit Berger.

Bygeværet skal fortsette på søndag og videre inn i neste uke.

Hvor mye nedbør som kommer er fortsatt usikkert, men Berger sier at regnet kan redusere skogbrannfaren for en liten periode.

– Regnet kan redusere skogbrannfaren forbigående. Østafjells får en uke som blir våtere enn normalt neste uke, og tørrere enn normalt uka etter det. Men det hjelper uansett litt, sier Berger.

Les også: Tørken skremmer klimaforskerne: – Et typisk eksempel på ekstremvær

Kan få torden

Samtidig med at regnet kommer kan vi også få tordenvær.

– Det blir ganske varmt på fredag, med godt over 30 grader. Da er det absolutt mulighet for tordenvær, særlig på lørdag, sier meteorologen.

I helga vil også temperaturen falle med ca. ti grader.

– Den veldig intense varmen blir borte. Temperaturen vil holde seg rundt 20 grader, i hvert fall til første delen av neste uke. Vi får litt lavere temperaturer og det er det nok en del som setter pris på, sier Berger.

Les også: Årets tørkesommer kan bli verre enn i 1947

Les også

Adidas investerte millioner i ny outlet på Romerike: – Her finner man de nest nyeste varene med opptil 70 prosent avslag

 

Kommentarer til denne saken