Gå til sidens hovedinnhold

Trekker seg fra rovdyrverv

Artikkelen er over 5 år gammel

RØMSKOG: Jan Birger Holth ønsker ikke lenger å inneha vervet som øverste ansvarlig for eventuelle ettersøk og skadefelling av rovdyr i Rømskog.

2 måneder for 49 kroner! Lokalavisen når det passer deg.

I et brev til Rømskog kommune forklarer KrF-politikeren bakgrunnen for at han søker om å fratre vervet med umiddelbar virkning:

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Les også

Brennhett i ulveland

 

«Regjeringas ansvar»

«I 2012 ble jeg forespurt og utnevnt av Rømskog Viltnemnd til å ha øverste ansvar og bindeleddet mot Fylkesmannen i Østfold ved eventuelle ettersøk og skadefelling av rovdyr i kommunen. Dette er et verv jeg fortsatt innehar.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Les også

Vil ikke dele dørmatta med ulven

 

Med ett såpass stort trykk av ulv i kommunen gjennom mange år, ser viltnemnda det som meget sannsynlig at trafikkskade/og andre typer ettersøk/skadefelling kan skje.

Etter den siste tids håndtering av ulveforvaltningen, ønsker jeg ikke å ha dette vervet lenger, da jeg ikke kan stå for denne politikken. Mine standpunkt om rovdyrforvaltning samsvarer ikke med regjeringens holdninger og oppførsel.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Les også

Her radiomerkes ulven

 

Jeg ønsker å fratre omgående. Dette arbeidet får regjeringa ta ansvar for», skriver Jan Birger Holth i brevet til Rømskog kommune.

Nylig hadde Holth besøk av minst to ulver ved sitt hjem ved Rømsjøen.

Kommentarer til denne saken