– Jeg ble kvalm da jeg så bildene. Jeg skjønte ingenting av hvordan bildene fra 2013 plutselig tikket inn på min telefon, sier Jannicke Heia til Indre Akershus Blad.

Det første hun gjorde var å sjekke mobilnummeret. Det er uregistrert. Så ringte hun til sin kjæreste, som hun er sammen med på bildene.

 

– I den sjokktilstanden jeg befant meg i, la jeg skylden på ham. Hvem andre kunne ha disse bildene, tenkte jeg. Han blånektet og har selvfølgelig ikke noe med saken å gjøre.

Oppdaget innbrudd

Ei venninne kom på besøk. Hun så at døra ved siden av garasjeporten sto på vidt gap. Da forsto Jannicke hva som hadde skjedd.

– Tyvene har rotet skikkelig rundt i garasjen. Jeg har en hel haug med esker der. Ingenting annet er rørt enn gamle mobiltelefoner og ipader. De har ingen verdi for andre enn meg, sier hun.

– Det verste er bildene av barna

På telefonene og ipadene ligger det mange private bilder. Hun trygler tyven om at tyvgodset leveres tilbake.

 

– En ting er intime bilder av meg. Jeg vil tåle om det legges ut. Jeg er voksen og vet hvordan jeg skal takle noe sånt. Mye verre er det med bildene av min datter på 13 år og sønnen min på 2 år. Det er også bilder fra fødelsen av sønnen min. Dette er svært private bilder som kun har interesse for meg. Jeg trygler om at de kommer til rette, sier Jannicke Heia.

– Har du mottatt noe annet enn den ene SMS-en med de to bildene?

– Nei, jeg har ikke mottatt noe mer. Jeg hadde kanskje forventet å bli presset for penger.

– Har en mistenkt

Saken ble anmeldt samme dag. En politipatrulje var på Bjørkelangen mandag kveld for å sikre spor i garasjen. Saken etterforskes videre av Aurskog-Høland lensmannskontor.

– Vi har mulighet til å finne ut hvem som eier telefonnummeret. Denne type saker, hvor individets frihet innskrenkes, tar vi på alvor. etterforskningen har ledet oss fram til en konkret mistenkt, sier politibetjent Joakim Wenstøp ved Aurskog-Høland lensmannskontor til Indre Akershus Blad.

– Skikkelig ekkelt

– Har du fått deg en tankevekker om hvordan bilder skal oppbevares?

– Ja, absolutt. Jeg tror mange har det som meg, og lar gamle mobiltelefoner og andre dingser ligge på loft eller i garasjer. Mange av bildene har jeg kopier av andre steder, men noen er bare på de stjålne telefonene. Det er skikkelig ekkelt å tenke på at bildene og tusenvis av private SMS-meldinger er i hendene på en tyv.

– Mange syke mennesker

Inntil hun vet at bildene ikke blir misbrukt, får ikke Jannicke ro i sjela.

– Jeg føler meg overvåket og tråkket på. Det er så mange syke mennesker der ute og jeg hater tanken på at bilder av mine barn kan utnyttes.