Gå til sidens hovedinnhold

– Kall det gjerne en våt drøm, men vi har tro på at den kan realiseres

Mangenfjellet turlag med spennende planer

Artikkelen er over 3 år gammel

BJØRKELANGEN: Mangenfjellet turlag ønsker å bygge et 20 meter høyt utikikkstårn.

Det er et om lag 20 meter høyt utkikkstårn på Bukkåsen, nordøst for Bjørkelangen, som i dag ligger øverst i det kreative og driftige turlagets skuff over mulige framtidsprosjekter.

– I gammel tid sto det en gang et tårn her. Vårt mål er å gjenskape det. Av flere grunner, forteller leder Carl Fredrik Havnås i Mangenfjellet turlag.

– Kall det gjerne en våt drøm, men vi har tro på at den kan realiseres på lik linje med Mangenfjellet turlags tidligere prosjekter, sier Havnås.

I bunnen ligger lagets formålsparagraf om å tilrettelegge for skiglede og naturopplevelser.

– Et tårn på Bukkåsen, relativt sentrumsnært til et Bjørkelangen i rask vekst, vil kunne bli en attraksjon og et attraktivt turmål og et bidrag til trim og folkehelse. Det er en kjensgjerning at det er enklere å komme seg ut når en har et konkret mål og gå til. Samtidig vil tårnet kunne bli et lite landemerke mot horisonten i øst når en kjører inn mot Bjørkelangen, fortelleren en entusiastisk Carl Fredrik Havnås.

 

Dronebilder som er tatt er bakgrunnen for at høyden på tårnet vil bli på rundt 20 meter.

Da vil det bli en storslagen utsikt fra toppen av tårnet.

I dag er planene fortsatt forholdsvis løse, men det jobbes kontinuerlig med dem. Dialogen med grunneier er god, og han har stilt seg positiv til videre utredning.

Turlaget har også håp om at en god samarbeidspartner gjennom flere år, Kjelle videregående skole, skal bli medspiller også i tårnprosjektet.

I Sarpsborg ble det i fjor åpnet et tårn av de dimensjoner det her snakkes om. Mangenfjellet turlag har opprettet dialog med utbyggerne av dette for å få innspill og råd på veien videre.

Noen økonomisk ramme og finansieringsmodell er ennå ikke på plass, men planene er luftet for Aurskog-Høland kommune.

– Tilbakemeldingen herfra var at de synes det var et spennende forslag. Vi får ta prosjektet videre steg for steg, så får vi se hvor det ender, sier Carl Fredrik Havnås.

Kommentarer til denne saken