Advarsel: Flere biler i ulykke – nå er det såpeglatt

HÅLKE: Slik ser det ut på småveiene i Rælingen. FOTO: VIDAR SANDNES

HÅLKE: Slik ser det ut på småveiene i Rælingen. FOTO: VIDAR SANDNES

Artikkelen er over 1 år gammel

To minusgrader og regn er ingen heldig kombinasjon. Kjør forsiktig!

DEL

(Romerikes Blad) ** Flere ulykker på Romerike - se oversikt litt lenger ned i saken!

På store deler av Romerike er det torsdag særdeles glatt på småveiene. Meteorologisk institutt og politiet advarer mot krevende kjøreforhold.

RB-journalist Aleksander Hømanberg er ute og kjører:

– Nå er det to minusgrader og regn. Det er ingen heldig kombinasjon. På hovedveiene går det greit, men på sideveiene er det såpeglatt, sier Hømanberg.

Flere utforkjøringer

  • Det meldes om flere utforkjøringer mellom Skedsmovollen og Ask. Det er rekvirert salting/strøing og berging av biler. Nødetatene jobber med å skaffe seg oversikt og flere enheter er på vei, melder Politiet i Øst på Twitter rett etter klokken 10.30 onsdag.  Det er så glatt på strekningen at veien er stengt fram til det blir strødd, opplyser politiet. Klokka 12.15 varsler politiet at veien er åpnet igjen, men at det fortsatt er glatt.
  • Rett før klokken 11 skjedde det også en utforkjøring på E16 øst for Kløfta. En bil har kjørt ut. Det skal være glatt også der. Heller ikke på E16 skal det være personskade.
  • Hakadal klokka 1135: Melding om trafikkuhell i krysset riksvei 4/Hadelandsveien ved Gamle Glittrevei. To biler involvert. Lav hastighet. Partene skriver skademelding på stedet og har varslet bilberger til en av bilene.
  • 11.55: E6 sydgående, avkjøring Jessheim syd - lastebil i grøfta. Trolig ingen personskader. Klokken 12.55 melder Politiet i Øst at lastebilen er berget.
  • En RB-leser advarer andre bilister mot å kjøre Asakvegen fra Haldenvegen mot Kløfta. Der er det holke og flere bilister har ikke kommet seg opp bakken. Flere måtte snu.
SPERRER: Fylkesvei 120 er sperret i forbindelse med opprydding og salting. FOTO: VIDAR SANDNES

SPERRER: Fylkesvei 120 er sperret i forbindelse med opprydding og salting. FOTO: VIDAR SANDNES

 

Sendt ut farevarsel

Det er sendt ut farevarsel om underkjølt regn og svært glatte veier en rekke steder.

– Vi har sendt ut farevarsel om vanskelige kjøreforhold på grunn av regn som fryser på bakken fram til tidlig i ettermiddag, tvitrer Meteorologene.

Meteorologisk institutt har også sendt ut farevarsel for Buskerud, Oslo, Akershus, Oppland og Hedmark, og folk på vei til jobben kan bekrefte at det er glatt å bevege seg ute i Oslo-området.

Men trolig har mange fortsatt juleferie, og ved 7-tiden torsdag var det ikke meldt om noen store problemer i trafikken.

RB følger situasjonen!

REGN: På bakken fryser regnet til is flere steder akkurat nå. FOTO: ALEKSANDER HØMANBERG

REGN: På bakken fryser regnet til is flere steder akkurat nå. FOTO: ALEKSANDER HØMANBERG

Artikkeltags