Trøblete togtrafikk i sommer: – Brukte to timer til jobben

Frykter slike tilstander: Pendleralliansen frykter at togtrafikken vil lide i mange år framover. Dette bildet er tatt ved Lillestrøm stasjon ved en tidligere togstans.Foto: Kay Stenshjemmet

Frykter slike tilstander: Pendleralliansen frykter at togtrafikken vil lide i mange år framover. Dette bildet er tatt ved Lillestrøm stasjon ved en tidligere togstans.Foto: Kay Stenshjemmet

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag stanset togtrafikken på Østlandet. Det er ikke første gang togene står stille denne sommeren. Nå frykter pendlere at togproblemene vil være evigvarende.

DEL

(Romerikes Blad) Mandag var det feil i sambandet mellom togledere og tog som førte til at trafikken sto i to perioder på Østlandet.

Den første feilen oppsto like før klokka 10 mandag formiddag, og ble funnet og rettet etter cirka tre kvarter. Et par timer senere oppsto samme feil, og togene ble nok en gang stanset. Først etter to timer kunne Jernbaneverket melde at togene var i gang igjen.

BAKGRUNN: Full togstans to ganger på samme dag

– Evigvarende?

Pendler og styremedlem i Pendleralliansen, John Inge Panduro Skogen fra Maura i Nannestad, begynner å bli lei av togforsinkelsene.

– Jeg har opplevd å bruke to timer på å komme meg til jobb, det er jo ikke i orden, sier Skogen som jobber i Oslo.

Han frykter at problemene pendlerne har opplevd i sommer vil bli langvarige.

– Det er infrastrukturen og utdaterte signalanlegg som må ta mye av skylden for alle togproblemene og forsinkelsene, og så tar det for lang tid å få på plass nytt signalanlegg, sier han og fortsetter:

– Jeg frykter at disse problemene vil bli evigvarende. Det er veldig problematisk med tanke på henting i barnehage og så videre når togene er forsinket så ofte. Det blir til slutt fristende å ta bilen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ikke fornøyd: Pendler og styremedlem i Pendleralliansen, John Inge Panduro Skogen.Foto: Areopagos.no

Ikke fornøyd: Pendler og styremedlem i Pendleralliansen, John Inge Panduro Skogen.Foto: Areopagos.no

Flere problemer

Mandag var absolutt ikke første gang togpendlerne ble utsatt for togstans og forsinkelser denne sommeren.

Så sent som i slutten av august var det store problemer i togtrafikken på Østlandet. 150 mennesker måtte evakueres fra et tog i tunnelen ved Oslo S etter en kortslutning i rushtiden fredag 26. august. Før forsinkelsene var tatt inn, rev et tog ned en kjøreledning ved Lysaker og skapte flere problemer.

Det var fjerde gang den uka det var større togproblemer i Oslo-området. Tirsdag 23. august sporet et godstog av i Drammen. Dagen etter var det en signalfeil ved Asker stasjon, og torsdagen rev et tog ned kjøreledningen samme sted. Samtlige togproblemer fikk innvirkning på togstrekningene på Romerike.

– Det tar tid

Kommunikasjonssjef strategistab i Jernbaneverket, Thor Erik Skarpen, forteller at de to seneste togproblemene skyldes helt forskjellige årsaker.

– Det som skjedde mandag var noe annet enn tidligere. Trafikken har gått veldig bra, veldig lenge, men når det først skjer noe, så skjønner jeg at pendlerne blir utrygge, sier Skarpen.

Han forteller at det tar tid å ruste opp infrastrukturen, men at det som er nytt fungerer som det skal.

– Det tar tid å skifte ut det gamle, men vi har blitt flinkere til å forbedre oss. Vi ønsker også å fortsette og forbedre oss. Slutter vi med det, slutter vi å være gode. Togtrafikken er bedre enn før, men av og til forekommer det problemer, sier kommunikasjonssjefen.

Artikkeltags