– Det kommer to jenter inn og hylgriner, så begynner alle å løpe

REDDE: Johanne Gangnæs fra Bjørkelangen (t.v.) og Ane Larsen fra Hvaler befant seg på nabohotellet da skytingen fant sted i Las Vegas, søndag kveld lokal tid.

REDDE: Johanne Gangnæs fra Bjørkelangen (t.v.) og Ane Larsen fra Hvaler befant seg på nabohotellet da skytingen fant sted i Las Vegas, søndag kveld lokal tid. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Johanne Gangnæs fra Bjørkelangen opplevde skytedramaet i Las Vegas på nært hold.

DEL

(Romerikes Blad) 58 personer er drept og over 400 personer er skadet etter at en person åpnet ild mot Countryfestivalen Route 91 Harvest på hotellkasinoet Mandalay Bay, som ligger på «The Strip» i Las Vegas.

Den mistenkte – 64 år gamle Stephen Paddock – ble funnet død i 32. etasje på hotellet. Trolig tok han selv sitt eget liv.

– Forsøkte å trøste

Midt i dramaet befant Johanne Gangnæs seg med venninnen Ane Larsen.

– Vi var på vei til en Matoma-konsert og satt og spiste på en fotballpub på nabohotellet der vi bor. Plutselig kommer det to jenter løpende som hylgriner og forteller om skyting på nabohotellet, sier Gangnæs.

De to venninnene forsto først ikke hvor alvorlig situasjonen er, men kort tid senere er skytedramaet hovedsaken på alle nyhetskanalene.

– En av jentene har akkurat ringt moren sin og da begynner alle plutselig å løpe. Vi får beskjed om å komme oss på hotellrommet så fort som mulig, så da begynner også vi og løpe. Folk gjemte seg overalt, forteller hun.

VISITERT: Hotellgjester blir visitert på hotellet Tropicana i Las Vegas etter skytedramaet.

VISITERT: Hotellgjester blir visitert på hotellet Tropicana i Las Vegas etter skytedramaet. Foto:

– Kaotisk

Venninnene forteller at det hele var svært kaotisk og at de begge var livredde for hva som var i ferd med å skje.

– Vi visste ingenting. Vi kom til Las Vegas i går og var heller ikke kjent med hotellet, derfor løp vi rundt gråtende for å finne hotellrommet vårt.

Informasjonen fra hotellet har vært begrenset. Johanne ringte resepsjonen, der fikk hun beskjed om at politiet hadde sikret deres hotell og områdene rundt, men at de skulle holde seg på hotellrommet.

Gangnæs forteller at natten har vært preget av lite søvn.

– Man blir jo var for enhver lyd. Jeg har fått sovet noe i natt, men Ane har fulgt med på nyhetene rundt skytingen.

DREPTE 50 PERSONER: Stephen Braddock er mistenkt for å stå bak skuddene som drepte 50 personer i Las Vegas søndag kveld. Skuddene ble avfyrt fra 32. etasje her på Mandalay Bay.

DREPTE 50 PERSONER: Stephen Braddock er mistenkt for å stå bak skuddene som drepte 50 personer i Las Vegas søndag kveld. Skuddene ble avfyrt fra 32. etasje her på Mandalay Bay. Foto:

Stille i byen

Jentene som bor på nabohotellet MGM Grand, har utsikt til «The Strip». Gangnæs forteller at det er svært rolig i byen denne mandags morgenen.

– Når jeg ser ut av vinduet så er det svært få mennesker ute. Det ikke Las Vegas slik som vi kjenner det igjen.

Avslutning på festival

Om lag 22.000 mennesker var til stede på konserten, som avsluttet den tre dager lange countryfestivalen Route 91 Harvest.

Den mistenkte, Stephen Craig Paddock hadde sjekket inn på hotellet som gjest. Han bodde ifølge politiet i en seniorbolig i Medquite nordøst for Las Vegas sammen med 62 år gamle Mariou Danley. Hun ble etterlyst av politiet etter skytingen.

– Vi har lokalisert henne i utlandet. Hun var ikke med ham da han sjekket inn på hotellet i Las Vegas. Han hadde noen av identifikasjonspapirene hennes. Vi har snakket med henne og mener på nåværende tidspunkt at hun ikke har hatt noe med saken å gjøre. Men etterforskningen fortsetter selvsagt, sier Lombardo.

Artikkeltags