Phillip (6) elsker å bade etter svømmekurs i barnehagen

BRRRR: I dag frister det ikke med en dukkert i Røytjern, men Phillip elsker å bade og fikk gå svømmekurs med vennene i barnehagen som Bjørkelangen svømmeklubb arrangerte.Foto: Torill Funderud

BRRRR: I dag frister det ikke med en dukkert i Røytjern, men Phillip elsker å bade og fikk gå svømmekurs med vennene i barnehagen som Bjørkelangen svømmeklubb arrangerte.Foto: Torill Funderud

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

BJØRKELANGEN: Phillip Bjøralt (6) har gått svømmekurs i barnehagen og nå er hans neste mål å klare å svømme fra dypet til kanten av bassenget.

DEL

I år ble 35, 29 millioner bevilget over statsbudsjettet direkte til barnehager, klubber og frivillige som kunne søke om støtte til svømmekurs.

Bjørkelangen svømmeklubb ønsket å benytte seg av muligheten og fikk den støtten de trengte.

Klubben kunne dermed hold kurs for 60 barnehagebarn i samarbeid med kommunens barnehager og håper å kunne gjøre det samme kommende år. Phillip Bjøralt (6) var en av seks unger fra Setskog barnehage som fikk lov til å boltre seg i bassenget og bli tryggere i vannet.

– Vi kjørte buss til bassenget fra barnehagen! Første dagen turte jeg ikke å dukke, men det gjorde jeg den andre dagen. Vi lærte å flyte som sjøstjerner i bassenget. Da lå vi på ryggen med armer og bein ut, forklarer Phillip som møter oss i badebukse på Røytjern før han skal på ferie.

Men akkurat denne dagen er det ikke så fristende å hoppe uti – sola gjemmer seg bak skyene og temperaturen i vannet gir ham gåsehud.

Crawl og potetkoking

Det var visst langt bedre forhold i bassenget. Phillip og vennene fikk mulighet til å boltre seg i vannet fem ganger og han syns alle ble litt flinkere for hver dag.

– Vi lærte å flyte med brett og da skjøv de voksne oss framover. Alle turte å hoppe fra kanten også. De voksne tok oss imot, forklarer han som kan svømme seks-sju tak, gjerne under vann.

– Holder pusten

– Jeg kan holde pustene kjempelenge, forklarer han og vi teller mange sekunder før han trekker pusten igjen.

– Jeg kan crawle også og «koke poteter». Det gjør jeg både under og over vann, sier han og viser hvordan han blåser ut lufta for å få vannet til å boble, sier seks-åringen.

Moren Mailinn Kristoffersen er glad for at barnehagen kunne ta med ungene på svømmekurs.

– Svømming er viktig

Hun har selv drevet med svømming og drar ofte med Phillip og storebror Patrik (12) på bading sommerstid eller folkebad om vinteren. I denne ferien er det et badeland i Sverige som er målet.

– Svømming er viktig – det er både sosialt og gir bra trening. I tillegg er det viktig å kunne flyte hvis man faller uti, understreker hun.

– Eldstemann er aktiv i svømmeklubben og konkurrerer. Philip allerede har gått åtte kurs i svømmeklubben, forteller moren.

Han er dermed ingen fersking i det våte element og gikk sitt første kurs med vanntilvenning allerede da han var to år.

Hval-merket

– Jeg skal gå på svømming til høsten også, forteller Phillip som nylig har tatt hval-merket. Det betyr at han blant annet kan hente gjenstander på bunnen og hoppe fra bassengkanten. Det neste målet er skilpadde-merket, da vil han lære å flyte enda bedre.

– Vi er heldige som har dette brede svømmetilbudet og gleder oss veldig til nytt basseng, sier moren til Indre Akershus Blad.

Artikkeltags