Skal stå ferdig om et år

NY SVØMMEHALL: Slik blir svømmehallen seende ut når den står ferdig om et år. Parkeringsplassen ligger mellom rådhuset og hallen. Modell: Halvorsen & Reine AS

NY SVØMMEHALL: Slik blir svømmehallen seende ut når den står ferdig om et år. Parkeringsplassen ligger mellom rådhuset og hallen. Modell: Halvorsen & Reine AS Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

BJØRKELANGEN: - Et kjempeløft for kommunen, sier varaordføreren.

DEL

Det er en smørblid ordfører, en begeistret varaordfører og en optimistisk prosjektleder som står på kanten av stupet. Vel, ikke bokstavelig talt, men under dem er det gravemaskiner som eter i seg jorda på bunnen av det som skal bli et 25 meter langt konkurransebasseng. Det er mellom 12 og 17 meter ned mot fjell, og 140 stålkjernepåler skal ned i jorda.

Hev og senk

Ordfører Roger Evjen peker:

– Og der, i enden, kommer opplæringsbassenget med heve- og senkebunn. Der kan vannet varmes opp til 34 grader. Det blir plaskebasseng på 10 kvadratmeter og høye vinduer mot Diseth-jordet.

– Det blir tribuner i massivtre på langsidene, sier varaordfører Geir Olsen.

– ...og kafédrift i både våtsone og tørrsone, supplerer prosjektleder Jens Kristian Waaler.

Han står med den detaljerte tegningen og viser at hovedinngangen blir mot rådhuset. Mellom rådhuset og svømmeanlegget skal det bygges en ny parkeringsplass. Det er planlagt inn velværeavdeling med boblebad og dampbadstue med kald kulp.

Bjørkelangen-modellen

– Har dere fått alt dere ønsket dere?

– Ja, svarer Geir Olsen og Roger Evjen i kor. Vel vitende om at noen synes kommunen drar på seg vel mye kostnader med både nytt helsehus, ny skole og nytt svømmeanlegg, skynder de seg å legge til:

– Vi skal bygge et rimelig anlegg. Vi har hatt besøk av folk fra Vestby kommune. De kom for å se på lavprisanlegget vårt. Fra Nøtterø kom de for å se på det de kalte «Bjørkelangen-modellen».

Ordføreren opplyser at den totalte kostnaden for Aurskog-Høland kommune blir på cirka 40 millioner kroner.

Flere bidrag

Kulturdepartementet går inn med 5 millioner kroner, Høland og Setskog Sparebank med 3 millioner – og så kommer det spillemidler på drøye 20 millioner.

– Entreprenørkostnad er på 74 millioner. Dette er den kostnaden Aurskog-Høland kommune må betale HENT for å bygge anlegget, utdyper Jens Kristian Waaler.

HENT er det samme utbyggerfirmaet som vant anbudet om å bygge den nye skolen på Bjørkelangen.

Dette arbeidet er også i full gang, noen hundre meter bortenfor svømmeanlegget.

– Et kjempeløft

Geir Olsen mener svømmeanlegget vil bli «et kjempeløft for kommunen».

– Vil det komme til å gi arbeidsplasser også?

– Vi får se om noen skal ansettes, eller om kanskje lag og foreninger vil tjene noen ekstra kroner ved å serve hallen. Dette kommer vi tilbake til.

– Jeg ser på anlegget som et veldig godt folkehelsetiltak, og folkehelsetiltak koster!

Det understreker ordføreren, som likevel håper anlegget kan gå i pluss.

– Kan det bli snakk om leieinntekter fra Bjørkelangen videregående skole, som har idrettslinje?

– Vi har vært i kontakt med dem, svarer Waaler, – uten å ville utdype det mer akkurat nå.

Men det er allerede klart at grunnskolen, det vil si elevene ved Bjørkelangen skole, vil legge beslag på 30 prosent av tida i svømmehallen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken