Gå til sidens hovedinnhold

Skatteetaten advarer: – Ikke klikk på denne eposten

Artikkelen er over 2 år gammel

Samtidig som skattepengene blir utbetalt advares det mot svindelforsøk.

(Romerikes Blad)

Skatteoppgjøret er klart og Skatteetaten sender ut e-post med informasjon om dette. Det er det noen uærlige sjeler som forsøker å utnytte.

For i mailen som flere i RBs redaksjon har mottatt blir du informert om at du har mottatt en ny melding og ber det klikke deg videre via en lenke.

Det burde du ikke gjøre.

I emnefeltet som RB har mottatt står det «Skatteetaten varsling», mens avsenderen er fra git@replay.com.

Advarer

Fungerende sikkerhetssjef i Skatteetaten, Kristoffer Stav opplyser til RB at forsøkene på svindel ikke er ukjent for dem:

– Vi ser dessverre at det ofte sendes ut slike svindel e-poster i forbindelse med utsendelse av skattemeldingen eller skatteoppgjøret. Formålet med de falske e-postene er å lure til seg personsensitiv informasjon og bankopplysninger. Skatteetaten ser alvorlig på denne type forsøk på svindel og har i flere tilfeller meldt det til politiet, forteller han.

Den konkrete e-posten som RB har mottatt er ifølge ham et åpenbart forsøk på svindel og identitetstyveri.

– Skatteetaten ber aldri om kredittkortinformasjon, sikkerhetskoder eller kontonummer via sms eller e-post eller å klikke på lenker for å lese meldinger. For å være trygg, logg deg alltid inn via skatteetaten.no eller Altinn, hvor all vår elektroniske kommunikasjon med skattytere som omfatter personsensitive opplysninger skjer.

 

– Ikke klikk

Hvis du har mottatt en e-post som du tror kan være falsk, så er det viktig at du ikke gir fra deg noen personopplysninger.

– Ikke klikk på lenker eller vedlegg, men slett e-posten. Du kan blant annet avsløre slike svindelforsøk ved å se på avsenderens fulle e-postadresse eller legge merke til språklige feil i e-posten.

Kommentarer til denne saken