Ny Stuttreist og Himlaga-festival

Trakk folk: Daniél Rougé Madsen (bildet) og Stig Henrik Hoff fra Helt vilt dro folk til Stuttreist & Himlaga i fjor.arkivfoto: anita Jacobsen

Trakk folk: Daniél Rougé Madsen (bildet) og Stig Henrik Hoff fra Helt vilt dro folk til Stuttreist & Himlaga i fjor.arkivfoto: anita Jacobsen

Artikkelen er over 2 år gammel

BJØRKELANGEN: Det blir Stuttreist & Himlagafestival i 2017 også.

DEL

Datoen er lørdag 16. september. Søkelyset vil igjen være på lokal mat og lokale produkter.

– I tillegg blir det mange aktiviteter. Det kan nevnes stor bondegård i sentrum, underholdning, teater, show og mye mer, forteller næringsutvikler Erik Bakke i Aurskog-Høland kommune til indre.no, og fortsetter:

– Det finnes så mange flinke og kreative folk i Aurskog–Høland som fortjener en dag hvor alt fra håndarbeider til matretter kan presenteres for publikum. Husk at terskelen er veldig lav for deltakelse. Ønsker du å delta eller vite mer om festivalen så ta kontakt, avslutter Bakke.

Stuttreist & Himlaga-festivalen ble arrangert for første gang i 2016, ble en umiddelbar suksess og trakk mange tusen gjester fra fjern og nær.

Egen meny

Under festivalen i fjor ble det kåret en egen Aurskog-Høland-meny, med råvarer som hører distriktet til. Blant annet abbor, elgfilet, kantareller, multer og blåbær, satt sammen til en forrett med overraskende smaker, en eksklusiv hovedrett og en dessert med skogens sus.

Menyen ble lansert på restauranten Fjøset i april.

Det er også laget et oppskriftshefte for dem som vil prøve å lage retten hjemme hos seg selv.

Bygdas beste øl ble også kåret på festivalen i fjor.

Artikkeltags