– Vil du bidra til et kjempeløft på Bjørkelangen?

BSF inviterer til dugnadsmøte for nytt klubbhus. Fra venstre: Fia Vestreng, Andreas Høgenes, Jostein Kopperud, Kjell Roar Nygård og Denis Stanger.

BSF inviterer til dugnadsmøte for nytt klubbhus. Fra venstre: Fia Vestreng, Andreas Høgenes, Jostein Kopperud, Kjell Roar Nygård og Denis Stanger. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

BJØRKELANGEN: Denne gjengen er klar for dugnadsjobbing for BSFs nye klubbhus, og håper mange flere vil være med.

DEL

– Dette blir et kjempeløft. Endelig skjer det noe her, sier Denis Stanger fra Bjørkelangen.

Han er en av dem som allerede har tegnet seg på dugnadslista når det nye klubbhuset til Bjørkelangen Sportsforening skal reises ved siden av Bjørkelangen Sportshall.

– Nå må vi som bor på Bjørkelangen vise ansikt. Nå må vi trå til. Det er mange som har sagt at de er positive, og jeg håper de stiller opp nå som det gjelder, sier Stanger.

To og et halvt år etter at en prosjektgruppe ble satt ned for å jobbe konkret med et klubbhus i BSF, ble vedtaket om å bygge fattet i juni i år.

Tidligere denne måneden ble spaden satt i jorda, og etter planen skal plata støpes 1. november.

Fia Vestreng er også klar for dugnad. Hun håper også at mange ønsker å bidra.

– Jo flere som melder seg, jo mindre jobb blir det på hver enkelt, sier Vestreng.

Ryktene om at dugnadsånden er lavere på Bjørkelangen enn andre steder i kommunen, mener ildsjelene ikke har rot i virkeligheten.

– Nei, de får det til andre steder, så det klart vi skal klare dette, sier Fia Vestreng.

– At mange stiller på dugnad er viktig for klubbens økonomi. Vi kan ikke sette bort alt, men må prøve å holde kostnadene nede, sier Denis Stanger.

Dugnadssjef Jostein Kopperud gleder seg til at BSF skal få sin egen storstue med nødvendige fasiliteter i kommunesenteret.

– Dette blir mye mer enn bare et klubbhus. Her blir det kafé, møterom, selskapslokale og mye mer. Nå kan foreldre ta en kaffekopp mens unga trener i stedet for bare å slippe dem av De blir mer involvert i klubben. Det blir også mye bedre for andre lag som kommer hit for å spille, sier Kopperud.

– Ja, vi har manglet garderobeanlegg, og nå kommer det på plass, legger Andreas Høgenes til.

Fylle dugnadslistene

Mandag kveld avholder BSF et informasjonsmøte om klubbhuset som bygges. Der er også formålet å få mange navn på dugnadsblokka.

– Her er alle hjertelig velkommen, og man trenger ikke å være fagmann, sier dugnadsbas Kopperud.

– Det er snakk om snekkerarbeid, maling, rydding, soping og feiing. Alle kan bidra, og vi håper også flere yngre møter opp, sier Kopperud.

BSF har også en gjeng pensjonister som samles jevnlig.

Lars Walter Andersen, Johnny Holtet og Dagfinn Nordby fra «gågruppa» er også klare for dugnad.

– Bor man på Bjørkelangen er det viktig å møte opp nå. Vi må stille opp, vi som er pensjonister og er så heldige og er spreke, sier Lars Walter Andersen.

– Ja, her trengs det folk til alt, sier Johnny Holtet.

Artikkeltags