Gå til sidens hovedinnhold

Tenner lys ved ulykkesstedet

Artikkelen er over 4 år gammel

I forbindelse med skredulykken torsdag ettermiddag deltar Sørums ordfører Marianne Grimstad Hansen på lystenning ved Knatten (krysset mellom fylkesvei 171 Haldenvegen og fylkesvei 452 Asakvegen.

Seremonien finner sted klokka 15.00 lørdag ettermiddag, skriver Sørum kommune på sin hjemmeside.

De som ønsker å delta henvises til å parkere ved Vesterskaun skole eller Sørvald.

– Vond og trist dag

Det var en sterkt preget Sørum-ordfører som fredag formiddag tok rasulykken i Sørum i nærmere øyesyn.

Les også

– Familiene til de savnede har gitt opp håpet

– Dette er en vond og trist dag og dette er ulykke som preger kommunen på mange måter. Det var veldig spesielt å komme hit og se dette med egne øyne, sa ordfører Marianne Grimstad Hansen (H) da hun besøkte rasstedet fredag formiddag.

Hun syntes det var skremmende å se hvordan naturkreftene kan herje med oss, selv om hun vet at Sørum er en kommune som har mange områder med kvikkleire og hvor faren for slike skred er til stede.

Stilte med kompetanse

Ordføreren fortalte at kommunen satte krisestab klokka 17.00 torsdag og alt da dreide seg om å få oversikt over ulykken og trygge situasjonen.

– Krisestaben kom raskt hit til Asak Søndre og tok hånd om de berørte. I tillegg stilte vi opp med kommunens tekniske kompetanse, fortalte hun.

Denne kompetansen besto også i å skaffe både Norges Geotekniske Institutt og Norges vassdrags- og energidirektorat de dokumentene kommunen hadde for dette området.

– Det viktigste for oss har først og fremst vært å sikre ulykkesstedet, og nå er det søket etter de tre omkomne som betyr mest, sa hun.

Klar over farene

I neste omgang, sier ordføreren, blir det å gå igjennom det som har skjedd ved Asakvegen og se på om det har vært noe man kunne ha gjort annerledes der.

Så langt har man ikke spekulert på noen årsak til skredet.

Marianne Grimstad Hansen sier at hele kommuneadministrasjonen er veldig klar over hvilke farer som lurer i grunnen i store deler av kommunen.

– Sørum kommune er derfor en veldig god kjøper av geotekniske undersøkelser.

Fra glede til sorg

Selv synes hun også det er veldig rart å være på Asak Søndre i forbindelse med raset som gikk torsdag.

For bare ei drøy uke siden var hun på samme sted for å åpne det første hotellet i Sørum siden 1920-åra.

Det har for øvrig ikke vært noen store kvikkleireskred i Sørum siden 1967, da det gikk et stort ras ut i Leira ved Hekseberggårdene på Frogner.

Den gangen ble ingen skadet.

Kommentarer til denne saken