På jakt etter flyktningeguider

HÅPER PÅ STORT FRAMMØTE: Leder Hildur Roll-Hansen i Folkeakademiet Sørum og president Bjørn Blakstad i Sørumsand Rotary Klubb håper mange vil komme på det åpne møtet mandag 11. januar for å skaffe flyktningeguider i Sørum. Foto: Svein Samuelsen

HÅPER PÅ STORT FRAMMØTE: Leder Hildur Roll-Hansen i Folkeakademiet Sørum og president Bjørn Blakstad i Sørumsand Rotary Klubb håper mange vil komme på det åpne møtet mandag 11. januar for å skaffe flyktningeguider i Sørum. Foto: Svein Samuelsen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

SØRUMSAND: Sørumsand Rotary Klubb og Folkeakademiet Sørum vil ha på plass flyktningeguider i Sørum. Mandag inviterer de til et åpent møte i Misjonshuset.

DEL

Under FN-arrangementet i oktober i fjor - i regi av Flerkulturell møteplass – var to Rotary-medlemmer til stede.

– Der kom det fram at det ikke er flyktningeguider i Sørum, og at behovet er stort. Det er grunnen til at Sørumsand Rotary Klubb engasjerer seg, sier president Bjørn Blakstad til Indre.

Han legger til at ett av Rotaryklubbens medlemmer, Trond Thorseng, er flyktningeguide i Skedsmo, og han har fortalt hva det innebærer og hvilken betydning dette arbeidet har.

– Vi føler et ansvar for lokalmiljøet, og ønsker å bidra til en positiv og aktiv utvikling, sier Blakstad. Han forteller at det allerede er klart at ni av klubbens medlemmer vil gå et kurs som er berammet til 23. januar.

– Men først skal vi ha det åpne møtet i Misjonshuset på Sørumsand mandag 11. januar.Det skjer i samarbeid med Folkeakademiet Sørum, sier Bjørn Blakstad.

Til dette møtet kommer Ingunn Toussi fra Skedsmo Røde Kors for å informere om ordningen.

Trond Thorseng vil fortelle om sine erfaringer som flyktningeguide.

– Ett av formålene i Rotary er «å gagne andre i privatlivet, yrke og samfunnsliv». Da er det naturlig å støtte opp om dette, sier Blakstad.

Leder Hildur Roll-Hansen i Folkeakademiet legger til at dette vil være midt i blinken i forhold til det de står for når det gjelder integrering av flyktninger og innvandrere.

Begge understreker at Sørum Røde Kors ikke har omsorgstjeneste, og at det derfor er naturlig å samarbeide med Skedsmo Røde Kors i denne saken.

Viktig i det daglige

Ved å være flyktningeguide forplikter man seg til rundt åtte timer samvær i måneden, i omlag ett år.

Dette kan dreie seg om dagligdagse ting som hvor lokale offentlige kontorer ligger, være med og handle eller få barn på fotballtrening.

– Det hele dreier seg om å bistå rent praktisk i det daglige, sier Roll-Hansen, som sammen med Bjørn Blakstad håper mange vil komme på det åpne møtet i Misjonshuset mandag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken