Suksess i solskinnet

I høyden: Anders Kristoffersen Jensen under bruskasseklatring i speiderleiren. – Veldig gøy, men vanskelig, sier 12-åringen.Alle foto: Lene Barkenæs SVea

I høyden: Anders Kristoffersen Jensen under bruskasseklatring i speiderleiren. – Veldig gøy, men vanskelig, sier 12-åringen.Alle foto: Lene Barkenæs SVea

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

HEMNES: I helgen inviterte Aurskog-Høland bygdetun, Hemnes Næringsforening og Søndre Høland IUL til Opplev Søndre Høland. Det ble en suksess.

DEL

Bli abonnent: Indre+ i 8 uker for kun 49 kroner!

Opplev Søndre-Høland hadde mye å by på i helgen. Mange lokale lag og foreninger stilte med stands, det var kunstutstillinger, konserter og aktiviteter.

En av de lokale som hadde stand var Marthe Nystuen Kragtorp.

– Opplev Søndre Høland er helt knall. Dette er et sted hvor alle lokale lag og foreninger får muligheten til å vise seg frem, sier hun.

– På et sted som Hemnes kjenner alle hverandre, så slike dager er både sosialt og veldig hyggelig, legger Hemnes-dama til.

Bruskasseklatring

Hemnes speidergruppe hadde slått leir, men bød også på konkurranse i bruskasseklatring.

Anders Kristoffersen Jensen (12) klarte å stable 12 kasser, og så seg fornøyd med det, selv om lørdagens rekord var på 19 kasser.

– Det var mye vanskeligere enn jeg trodde. Veldig gøy, men også ganske slitsomt, sier han.

Opplev Søndre Høland hadde mye å by på for både store og små, og det var tydelig at sør- hølendingene kjente sin besøkelsestid.

Bygdefolket koste seg i sola under et av helgens høydepunkter, konserten med Light Without Shadow med lokale Petter Simonsen på vokal.

– Det er alltid gøy å synge på hjemmebane, sa Simonse.

Programmet bød også på helikopteroppvisning med en av verdens beste modellflyvere, Tom Erik Rolfson fra Løken.

Gammelteknisk Forening var også en av mange lokale foreninger som var på plass under Søndre dager, de hadde demonstrering av gamle motorer og utstyr.

300 på fest

Lørdag kveld var det duket for jubileumsfest i Søndrehallen, i anledning storstuas ettårsdag. Orkestrene Trion og The T-street band spilte opp til fest, og fikk fart på 300 sørhølendinger.

Jane-Brit Løland i jubileumskomiteen var veldig fornøyd etter lørdagens fest.

– En halvtime etter at dørene åpnet var folk i full sving på dansegulvet. Både Trion og The T-street band innfridde, sier hun.

Løland sier til Indre at det garantert blir flere fester i hallen.

Artikkeltags