Onsdag var det klart for den tradisjonelle bli-kjent-dagen for dem som skal begynne i 1. klasse ved Bjørkelangen skole. Theodor Ferdinand Hoftvedt–Brandt gledet seg så mye at han nesten ikke hadde fått sove om natten. Det forteller mamma Trine Hoftvedt.

– Da han skulle hentes ville han ikke hjem, for det var så morsomt, så det var absolutt en bra start, sier Trine fornøyd.

Familien bodde en periode i Frankrike. Der begynte sønnen på fransk skole som 2 1/2-åring.

– Det var fokus på å sitte rolig og gjøre oppgaver. 1. til 7. klasse gikk sammen, og det var 30 3-åringer på en lærer. Slik var det der, men det var ingen god erfaring for oss.

Vel hjemme på Bjørkelangen la Theodor straks fra seg det franske språket, men han snakker en del engelsk og forstår mye tysk. Pappa Thorsten er nemlig fra Tyskland.

 

På bli-kjent dagen fikk 6-åringene utdelt innskrivningsbevis med navnet sitt på av rektor Anne-Gry Enger. Og mens foreldrene var på sitt første foreldremøte, fikk barna møte fadderne sine fra 5. klasse, og leke med dem.

Anne-Gry Enger forteller at det blir 43 1. klassinger til høsten, men at det erfaringsmessig kommer flere flyttende før skolestart.