Siktelsen mot barnehageansatt utvidet til å omfatte seksuelt overgrep mot to barn

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Øst politidistrikt har utvidet siktelsen mot en barnehageansatt mann til å omfatte seksuelt overgrep mot to barn samt besittelse av overgrepsmateriale.

DEL

Det opplyser politiet i en pressemelding.

Politiet har etterforsket saken mot mannen i 40-årene siden begynnelsen av mai.

– Vi har foretatt en rekke avhør av både voksne og barn, og fortsetter med nye avhør av sentrale vitner i saken. Det gjenstår flere etterforskningskritt av både taktisk og teknisk karakter. Vi prioriterer gjennomgang av beslaget for å få oversikt over omfanget av overgrepsmaterialet. Vi vil også søke å avklare en identifisering av barna som er omhandlet på bildene og filmene, forteller politiadvokat Kristine Kiær.

I forbindelse med gjennomgang av beslag fra den siktede, ble det avdekket at siktede formentlig var i besittelse av overgrepsmateriale bestående av bilder og filmer der barn blir seksuelt misbrukt. Den siktede ble pågrepet onsdag 24. mai og varetektsfengslet fredag 26.mai for en periode på inntil fire uker.

Han har erkjent deler av siktelsen.

Politiet mener det skjellig grunn til mistanke for at siktede skal ha forgrepet seg overfor to av barna i barnehagen. Videre er det gjort funn av besittelse av overgrepsmateriale som viser grove seksuelle overgrep mot barn.

Politiet ønsker ikke gå ut med detaljer i saken.

– Politiet er også opptatt av ivaretakelseshensynet over de fornærmede og deres familie, samt siktede med sin familie, presiserer Kiær.

Saken oppdateres!

Artikkeltags