Femdobler bompengene i Oslo og Akershus

Artikkelen er over 3 år gammel

Fra Romerike blir prisen 165 kroner for personbiler på dager med høy forurensning.

DEL

Raymond Johansens byråd fikk onsdag flertall for å femdoble bompengene på dager med høy forurensning i Oslo, skriver VG.

Det betyr at det vil koste 247 kroner for å kjøre gjennom bommene fra Bærum til Oslo. Også i Akershus er det stemt for et slikt forslag. Prisen fra Romerike mot Oslo blir 165 kroner.

– Jeg skjønner enkelte kan synes dette tiltaket høres urimelig ut. Men husk at det bare vil bli brukt når alternativet er at tusenvis av mennesker må holde seg innendørs, sier Raymond Johansen til VG.

Allerede til vinteren ønsker byrådet i Oslo at du skal betale 160 kroner i bompenger I samme byråd stemte et flertall for gratis kollektivtransport på dagene med svært høy luftforurensing.

VG skriver at for bilister som kjører vestfra inn til Oslo, vil det bety 165 kroner (33 kroner x 5) for å passere Oslo-bomringen i tillegg til 82,50 kroner for å passere bommen i Bærum, som skal finansiere ny E18-utbygging. Det siste er avhengig av at Bærum kommune går inn for en femdobling.

Totalt vil det da utgjøre det 247,50 kroner for bilister fra Bærumssiden. For tyngre biler blir prisen 742 kroner. Fra Romerike blir prisen 165 kroner for personbiler.

Dette vil gjelde alle biler, unntatt elbiler.

Artikkeltags