Nå smeller det: – Bare mens vi har snakket sammen har lynet slått ned 20 ganger

På nettsida lightningmaps kan man følge med på hvor det slår ned på Romerike.

På nettsida lightningmaps kan man følge med på hvor det slår ned på Romerike.

Du hører det kanskje – det lyner og tordner på Romerike – det skal det fortsette med.

DEL

(Romerikes Blad) – Der smalt det igjen. Bare mens vi har snakket sammen har lynet slått ned 20 ganger, sier vakthavende statsmeteorolog, Kristian Gislefoss ved Meteorologisk institutt.

Klokka er 17.03 og RB snakker med statsmeteorologen som følger med på radaren som viser hvor og når lynene slår ned over Romerike.

– Jeg er ikke overrasket over det været vi har nå, dette er akkurat som vi har varslet, det er kraftige bygeskyer som passerer oss akkurat nå og lyn og torden følger med, sier Gislefoss.

– Hvor lenge vil dette vare?

– Det er en meget urolig værtype vi har nå. Men de kommende dagene vil dette bygeværet komme og gå, det samme gjelder tordenværet. Jeg vil si at jo lenger ut i uka vi kommer, jo mindre blir sjansen for lyn og torden. Dette fordi temperaturen vil synke, sier Gislefoss.

De siste 24 timene har det ved 17.05-tida lynet 170 ganger i området mellom Askim i sør og Mjøsa i nord fra svenskegrensa til Nittedal.

– Det er vanskelig å si hvor mye det vil regne de kommende dagene, men vi kan få noen skikkelige byger over Romerike, sier han.

Artikkeltags