Statens vegvesen om bøndenes aksjon: – Dette er ikke greit

HØYBALL: Natt til 18. mai ble det satt høyballer i rundkjøringer og plakater langs veiene flere steder. Her fra rundkjøringa i Fetsund. (Foto: Vidar Sandnes)

HØYBALL: Natt til 18. mai ble det satt høyballer i rundkjøringer og plakater langs veiene flere steder. Her fra rundkjøringa i Fetsund. (Foto: Vidar Sandnes)

Artikkelen er over 2 år gammel

Statens vegvesen reagerer på at Akershus bondelag har satt ut plakater og høyballer i rundkjøringer og langs veiene på Romerike.

DEL

(Romerikes Blad) Bønder i store deler av landet har de siste dagene aksjonert som følge av brudd i jordbruksforhandlingene. I morgentimene 18. mai var flere fra Akershus Bondelag ute på Romerike for å si sin mening om tilbudet fra regjeringen.

Blant annet hang de opp plakater langs veiene med bilde av landbruks- og matminister Jon Georg Dale med den klare meldingen om å stoppe og snu. I rundkjøringa i Fetsundvar det også satt opp en høyball med den samme meldingen.

LES OGSÅ: Aksjonerte i natt: – Kan forvente at vi er synlige i tiden framover

– Trafikkfarlig

Statens vegvesen reagerer nå på aksjonen til bøndene.

– Dette er ikke greit. Vi ønsker at folk skal ha oppmerksomheten sin på vei og trafikk, og at folk ikke blir distrahert. Dette anser vi som trafikkfarlig, sier seksjonsleder i Statens vegvesen, Marita Birkeland.

– Hadde de kontaktet oss først, ville de ikke fått anledning til å sette opp ting som tar oppmerksomhet langs veien på den måten.

Vil rydde opp

Birkeland forteller at driftsentreprenøren til Statens vegvesen, de som vanligvis brøyter og strør, har i oppgave å fjerne slike elementer.

– De har forhåpentligvis begynt å plukke det inn, for sånt skal ikke skje.

– Ikke meningen å skape trafikkaos

Leder for Akershus Bondelag, Sigurd Enger, presiserer at målet med aksjonen ikke har vært å skape problemer i trafikken.

– Vi ønsker ikke å skape trafikkfarlige situasjoner, og har prøvd å unngå det. Om vi får klager fra veimyndighetene, tar vi det til etterretning, men vi har ikke fått noen henvendelser fra verken politiet eller Statens vegvesen etter denne aksjonen, sier Enger.

Hva tenker du om at det kan være trafikkfarlig med slike elementer langs veien?

– Det har ikke vært meningen å skape trafikkaos, vi vil bare synliggjøre budskapet vårt. Fra vår side er det viktig å få fram et budskap der folk ferdes, og da er det ikke noe poeng å henge opp plakater midt i skauen.

Leder i Akershus Bondelag, Sigurd Enger.

Leder i Akershus Bondelag, Sigurd Enger. Foto:

Artikkeltags