To stemmer kan velte kommunereformen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Marginene er små når Stortinget behandler kommunereformen. Frps Ingebjørg Godskesen vurdere å si nei. Får hun følge av én representant til, ryker reformen.

DEL

(Romerikes Blad) Stortinget behandler den store reformen torsdag. Dersom den blir vedtatt, får Norge langt færre kommuner og fylker, og noen vil bli slått sammen mot sin vilje.

Senterpartiet stiller med alle sine representanter i salen, noe som innebærer at de andre partiene må gjøre det samme for å bevare styrkeforholdet under avstemningen. Men selv da er det ikke sikkert at regjeringen får gjennom sin reform. Det er nok at to av deres egne stemmer nei eller uteblir, og Ingebjørg Godskesen (Frp) sitter fortsatt på gjerdet.

– Jeg har ikke bestemt meg på den ennå for om jeg skal stemme for eller mot. Det kan være jeg ikke bestemmer meg før jeg trykker på knappen, sier Godskesen til VG. Hun sier hun vanligvis ville vært en «snill jente» og fulgt partiets vilje, men denne gangen vil hun ikke bøye seg for noen partipisk. Hun sier avstemningen er et valg mellom pest eller kolera.

– I Frps partiprogram er vi for tvang i kommunereformen, men også for å følge folkeavstemningene. Stemmer jeg ja til tvangssammenslåing, stemmer jeg mot folkets vilje. Stemmer jeg nei, går jeg mot partiprogrammet, sier Ingebjørg Godskesen.

(©NTB)

Artikkeltags