Vil fjerne soningskøene – bruker millioner på fengselskolen i Lillestrøm

Regjeringen vil ha flere fengselsbetjenter. Høyre-politiker og medlem av justiskomiteen på Stortinget Hårek Elvenes (t. v.) og statssekretær hos Statsministerens kontor (SMK) Himanshu Gulati (Frp) skryter av at de gir 19,7 millioner kroner til Kriminalomsorgen. Foto: Farid Ighoubah / Nettavisen

Regjeringen vil ha flere fengselsbetjenter. Høyre-politiker og medlem av justiskomiteen på Stortinget Hårek Elvenes (t. v.) og statssekretær hos Statsministerens kontor (SMK) Himanshu Gulati (Frp) skryter av at de gir 19,7 millioner kroner til Kriminalomsorgen. Foto: Farid Ighoubah / Nettavisen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Foreslår å gi over 19 millioner kroner til Kriminalomsorgen for å utdanne flere fengselsansatte. – Søningskøer er å anse som dødt, sier statssekretær Himanshu Gulati fra Rælingen.

DEL

(Romerikes Blad) (Nettavisen): I høst uttalte leder i Fremskrittspartiet (Frp) Svi Jensen i sin tale til landsstyret at soningskøene i norske fengsler i praksis er borte

Torsdag legger regjeringen frem revidert nasjonalbudsjett. Til tross for selvskrytet i høst foreslår regjeringen å styrkte Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter (KRUS).

75 nye fengselsbetjenter

Én klasse består av 25 aspiranter og regjeringen vil bevilge 19,7 millioner kroner til satsingen. Bevilgningen skal dekke utdanningen til 75 nye fengselsbetjenter hvert år.

– Med disse bevilgningene er soningskøer å anse som dødt. Vi øker antall studenter med over 40 prosent per år og det er en stor satsing på kriminalitetsbekjempelse, sammenholdt med vår satsing på økt politi, og flere fengselsplasser, sier statssekretær ved Statsministerens kontor (SMK) Himanshu Gulati (Frp) til Nettavisen.

– Over 1200 var i soningskø

I dag utdannes det 175 fengselsbetjenter i året, med det forslaget til nye bevilgninger fra regjeringen vil det fra fengselsskoleåret 2019/20 utdannes 250 nye betjenter.

– Hvorfor er det viktig å styrke Kriminalomsorgen ytterligere når soningskøene er borte, ifølge regjeringen?

– Da vi overtok etter de rødgrønne var soningskøene på over 1200 personer. Det henger ikke på greip. Så mange straffedømte personer kan ikke gå fri i Norges gater. Det er takket være denne regjeringen at det nå bare er i overkant av 300 personer som står i soningskø, sier Høyre-politiker og medlem av justiskomiteen på Stortinget Hårek Elvenes til Nettavisen.

Flere fengselsplasser

Fra før har regjeringen også bevilget midler til 550 nye fengselsplasser innen 2020 som en del av deres kriminalitetsbekjempelse.

– Vi er i gang med planlegging og utbygging av nye fengsler. Det krever flere kvalifiserte fengselsbetjenter og derfor har vi bevilget penger til tre ekstra klasser på Kriminalomsorgens høgskole på Lillestrøm allerede fra skolestart 2017, sier justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) til Nettavisen. 

– Dette kullet vil få mer erfaring fra andre fengsler før vi har bygget flere soningsplasser.

Artikkeltags