– Noe av det første vi ble enige om

Legevakta på Sørumsand legges ikke ned.

Legevakta på Sørumsand legges ikke ned.

Artikkelen er over 3 år gammel

SØRUMSAND: En massiv innbyggerprotest er hørt. Lokalpolitikerne freder legevakta på Sørumsand nok en gang.

DEL

Freder legevakta på Sørumsand Økonomien i Sørum kommune er presset og stram.

For å komme i havn med et resultat på 1,75 prosent av bruttoinntektene, måtte rådmannen snu alle steiner for få ned utgiftene med 11,75 millioner kroner.

Da rådmannen la fram sitt budsettforslag i november, var ett av kuttforslagene å legge ned legevakta på Sørumsand og flytte den til Lillestrøm.

Innbyggerne reagerte umiddeltbart negativt på forslaget, og arbeidet med å redde tilbudet ble satt i gang.

Kampanjen samlet hele 3.402 underskrifter for å beholde legevakta. Underskriftene ble overlevert ordfører Marianne Grimstad Hansen fredag forrige uke.

Det er ikke første gang legevakten er truet. Også i 2014 vedtok daværende rådmann å legge ned tilbudet for å spare penger. Også den gang ble en underskriftskampanje satt i gang.

Kommunestyret behandler nå budsjettet for neste år.

Allerede nå er det klart at legevakta vil bestå på Sørumsand også neste år.

– Dette var noe av det første vil ble enige om. Vi har visst om dette i én måned. Jeg er glad for at vi har klart å bevare tilbudet, sa gruppeleder Øivind Slora i Frp.

Posisjonen (H, Frp, KrF, Sp og V) har bedt om en sak i løpet av 2017, der det samlede tjenestetilbudet innenfor omsorg- og velferdssektoren ses på. En vurdering av legevakten vil ligge inne her.

– Innbyggerne i Sørum skal ha en faglig god legevakt som ikke bare kan håndtere ørebetennelse og bruddskader. I rådmannens budsjettforslag ser vi at det ikke er en økonomisk, men en faglig begrunnelse for å flytte legevakten. Vi mener dette må analyseres bedre og ikke tas i en budsjettbehandling. Vi må se på hva som trengs dersom legevakten skal styrkes. Er det kun penger som trengs, eller må det også tilføres flere faglige ressurser, sa Henriette Hall (H).

Innflytter Rune Viestad (SV) ser behovet for å beholde legevakta.

– Jeg vet hvordan det er å sitte i kø på legevakta på Lillestrøm. Takke seg til tilbudet på Sørumsand. Nærhet til legevakt er viktig. Her treffer man lokale leger og får den hjelpen man trenger kjapt, sa Viestad.

Et enstemmig kommunestyre vil gå inn for å redde legevakta når voteringen starter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken