SISTE: Storkommunen vedtatt

FORNØYD: Høyre-ordfører Marianne Grimstad Hansen  i Sørum.

FORNØYD: Høyre-ordfører Marianne Grimstad Hansen i Sørum. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Stortinget er akkurat ferdig med voteringen. Skedsmo, Sørum og Fet blir den nye storkommunen på Romerike.

DEL

(Romerikes Blad) Saken oppdateres – trykk F5 for siste oppdatering!

Etter en lang debatt ble voteringen avsluttet først ved 20-tida.

Venstre sikret regjeringen flertall for de største endringene i kommunestrukturen siden 1950-tallet.

Alle forslagene om tvangssammenslåinger av kommuner fikk flertall på Stortinget torsdag kveld.

Tre av sammenslåingene ble vedtatt med bare én stemmes overvekt – 85 mot 84 stemmer – mens sammenslåingen på Romerike ble vedtatt med 86 mot 83 stemmer.

– Den beste løsningen

 

For Romerikes del betyr det at vi nå får en ny storkommune på Nedre.

– Dette er den beste løsningen for Sørum, sier ordfører Marianne Grimstad Hansen (H) etter at Stortinget torsdag vedtok å slå sammen Skedsmo, Fet og Sørum.

Sørum-ordføreren fulgte store deler av torsdagens debatt om kommunereformen fra galleriplass i Stortinget – og er glad for at et knapt flertall (H, Frp og V) av de folkevalgte vedtok å bruke tvang for å slå sammen blant Nedre Romerike-kommunene Skedsmo, Sørum og Fet.

Frykter ikke Lillestrøm

 

– Jeg mener dette er den beste løsningen for Sørum. Det gir oss nye muligheter når det gjelder å opprettholde og bedre tjenestetilbudet til innbyggerne, og det gir oss en helt annet styrke og posisjon til å påvirke for eksempel togtilbudet på Sørumsand, sier Marianne Grimstad Hansen.

Hun mener den nye storkommunen vil få et sterkere lokaldemokrati med større administrative ressurser – og er ikke redd for at Sørum skal havne i skyggen av Lillestrøm.

– Jeg er mye mer redd for å havne i skyggen av Oslo – for i dag er vi 13 ordførere på Romerike som ikke evner å samarbeide, mener Sørum-ordføreren.

Hun får støtte av partikollega og stortingsrepresentant Tone W. Trøen fra Eidsvoll, som fra Stortingets talerstol forsvarte kommunereformen fra et helsepolitisk perspektiv.

– Jeg er ikke i tvil om at hvis kommunene skal klare sine lovpålagte oppgaver overfor innbyggerne, så er de nødt til å ha sterkere og mer robuste fagmiljøer, sier Trøen.

SAKEN OPPDATERES – trykk F5 for siste nytt!

– Historisk vedtak

Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) gledet seg ifølge Nettavisen over en historisk dag, men kommunereformen har syltynt flertall, og voteringen i Stortinget blir spennende til siste slutt.

– I dag fatter Stortinget et historisk vedtak. Mange steder legger vi til rette for at innbyggerne får bedre tjenester som følge av at kommunene blir større og sterkere, innledet kommunalministeren, mens en Ap-representant stilte i nordlandsbunad under avstemningen, i ren protest mot kommune- og regionreformen.

Artikkeltags