Kommunens toppledelse valgte bort Eidsverket – legger hotelltur til Olavsgaard

Eidsverket

Eidsverket Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Aurskog-Høland Frps Rune Jørgensen er kritisk til at et økonomiseminar for toppledelse og politikere i Aurskog-Høland ble flyttet fra Eidsverket til Quality Hotel Olavsgaard.

«I e-post av 16. juni 2016 fremkommer det at det blir en heldags samling 12. august for arbeid med økonomi og økonomiplan på Eidsverket. I e-post av 4. august 2016 meddeles det at møtet i stedet blir et lunsj-til-lunsj-møte fra 12. til 13. september, 26. august meddeles det at stedet blir Olavsgaard hotell. Ved utsending av møteinnkalling til formannskapsmøte 12. september går det frem at møtestart er kl. 10.00 som vanlig, møtet må avsluttes kl. 12.00 på grunn av reise til Olavsgaard. På kommunens hjemmeside hevdes det at Aurskog-Høland er en grønn kommune. For oss henger det da dårlig på greip å frakte mange mennesker ut av kommunen for å gjøre noe de like gjerne kunne gjort i egen kommune. Et hotell er i seg selv ingen opplevelse, kommunen bruker mange offentlige kroner på et lunsj-til-lunsj-møte og deltakerne må fraktes unødvendig langt.

Det oppfordres stadig til å handle lokalt, for oss virker det da underlig at kommunens ledelse handler tjenester utenfor kommunen i stedet for innenfor kommunen.

Rune Jørgensen (Frp)

Rune Jørgensen (Frp) Foto:

Frp undres over vurderingene som er gjort ved flyttingen av møtet. På denne bakgrunn vil vi derfor stille ordføreren følgende spørsmål:

1. Hva er årsaken til endring av dato, sted og endring fra heldagsmøte til lunsj-til-lunsj-møte?

2. Hvor mange flere offentlige kroner går med til å avholde møtet på Olavsgaard hotell enn på Eidsverket og kommunestyresalen? Lokaler, bevertning, overnatting, kilometergodtgjørelse mm.

3. Hvilke miljøhensyn har vært vurdert når møtet legges utenfor kommunen?

4.I hvilken grad har lokale arbeidsplasser og lokalt næringsliv vært vurdert når møtet legges utenfor kommunen?

5. I hvilken grad vil ordføreren i fremtiden søke å legge møter på tider og steder som i større grad ivaretar både kommunens økonomi og miljøet på en best mulig måte?

Svaret kommer i dagens formannskapsmøte.

Artikkeltags