– Det er slike hendelser som får meg til å miste troen på menneskeheten

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ingen er pågrepet etter at en mann skal ha blitt slått og frastjålet penger på Liermosen mellom Bjørkelangen og Aurskog.

DEL

10 uker for 10 kroner! Lokalavisen når det passer deg.

– Vi fikk melding om en mann som hadde blitt ranet på bopel. Han jobbet på et verksted han har på eiendommen da to kraftige og ukjente menn hadde dukket opp like etter 23.00, sier operasjonsleder Terje Skaftnes i Øst politidistrikt.

Mennene skal ha hatt skjerf foran ansiktet og truet mannen i 60-årene.

– De oppførte seg truende og slo mannen før han ble stripset og bakbundet. De tok deretter pengene han hadde på seg før de stakk fra stedet, opplyser Skaftnes.

Offeret forteller til politiet at han ikke vet hvorfor de skal ha oppsøkt nettopp han. Etter et kvarter klarte han selv å komme seg løs og fikk varslet politiet om hva som hadde skjedd.

Ønsker tips

I løpet av natta har politiet søkt etter de to gjerningspersonene, uten resultater, opplyser Skaftnes til Romerikes Blad fredag morgen.

– Vi ønsker nå tips angående disse to mennene. Vi er på steder med flere patruljer i tillegg til hundepatruljen og søker etter gjerningsmennene.

Politiet ber også publikum om tips. Begge er antatt å være norske.

– Mister troen på menneskeheten

– Det er slike hendelser som får meg til å miste troen på menneskeheten! Å skambanke en gammel mann i hans eget hjem på denne måten er meget alvorlig, sier lensmann Svein Engen i Aurskog-Høland til indre.no

Fredag morgen foretas det rundspørring i nabolaget og det skal gjennomføres tekniske undersøkelser på åstedet.

– Vi ønsker tips! Ring inn hvis du har noe som helst på hjertet i denne sammenheng. La politiet avgjøre om tipset er interessant eller ikke, sier Engen.

Politiet er spesielt interessert i observasjoner av biler og mennesker i områder Bjørkelangen-Liermosen fra klokken 21.00 og fram til midnatt torsdag.

Ifølge lensmann Engen ble mannen sparket mens han lå nede.

– Han er forslått og har mange blåmerker, men har klart seg bra. Han er hjemme, men skal avhøres mer grundig i løpet av fredagen. Vi er ferdig med krimundersøkelsen og rundspørringen. Nå skal vi hente inn ulike videoer fra Bjørkelangen. Det er sikret flere spor på åstedet, sier han.

Gjerningsmann en:

  • 180–190 cm høy
  • Kraftig bygd
  • Grå hettegenser
  • Sort bukse
  • Sort skjerf foran ansiktet
  • Rosa skolisser

Gjerningsmann to:

  • Noe mindre enn gjerningsmann en
  • Hettegenser med refleks
  • Mørke tettsittende bukser
  • Sort skjerf foran ansiktet

Har du informasjon i saken, ta kontakt med politiet på 02800

Tips Oss
SMS: IATIPS til 2005 Telefon: 63 85 48 00 redaksjon@indre.no

Artikkeltags