Dette er politiets dom etter årets første russefeiring

LYDHØR RUSS: Politiet mener årets første ussehelg har gått greit for seg. Dette bildet er tatt under en russefeiring fra tidligere år.

LYDHØR RUSS: Politiet mener årets første ussehelg har gått greit for seg. Dette bildet er tatt under en russefeiring fra tidligere år. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Store politimannskaper har i hele helgen vært på veien for å følge russen.

DEL

(Romerikes Blad) Politiet hadde i forkant av denne helgen forberedt seg på mye russebråk og mange uoffisielle russefester rundt omkring på Romerike på grunn av at den tradisjonelle vrengefesten på Hellerudsletta ble avlyst.

Ekstra mannskaper fra politiet har derfor hele helgen patruljert på Romerike. Søndag morgen kan politiet rapportere om en rolig helg med hyggelig russ som stort sett har oppført seg pent.

Holdt kontroll med treffsteder hele helgen

– Vi er stort sett veldig fornøyd med årets russ. De fleste vi har møtt i helgen har vært lydhøre og hyggelige å prate med. Vi har hele helgen sammen med natteravner og utekontakter, samt Statens vegvesen, drevet oppsøkende forebyggende tjeneste på alle kjente klagesteder fra tidligere år. Vi har på denne måten kunne respondere på de publikumsklagene som har kommet inn, sier forebyggendekoordinater i Øst politidistrikt Hilde Kallset Jensen.

FRYKTET BRÅK: Forebyggendekoordinator ved Øst politidistrikt Hilde Kallset Jensen sier politiet denne helgen satte inn ekstra mannskap i frykt for at flere russefester skulle komme ut av kontroll. FOTO: LISBETH LUND ANDRESEN

FRYKTET BRÅK: Forebyggendekoordinator ved Øst politidistrikt Hilde Kallset Jensen sier politiet denne helgen satte inn ekstra mannskap i frykt for at flere russefester skulle komme ut av kontroll. FOTO: LISBETH LUND ANDRESEN

Beslagla musikkanlegg

I løpet av natten har likevel en del russ blitt bortvist fra steder på grunn av støy. En buss fikk beslaglagt musikkanlegget på grunn av flere klager.

– Vi har også hatt noen episoder med nedgrising av MCDonald`s- restauranter. I tillegg har vi registrert et mindre tyveri fra en bensinstasjon. Politiet var raskt i dialog med de det gjaldt, understreker Jensen.

Fredag kveld ble 25 vans og en russebuss bortvist fra Scandic hotell på Jessheim på grunn av støy.

Artikkeltags