Gå til sidens hovedinnhold

– Det føltes både truende og nedverdigende

Artikkelen er over 4 år gammel

SKULERUD: Petter Simonsen trekker seg fra Facebook som privatperson.

Onsdag morgen publiserte Petter Simonsen et innlegg på sin private Facebook-side, hvor han varsler at han etter nøye overveielse vil legge ned sin private Facebook-profil.

«Den siste tiden har jeg opplevd to ubehagelige krenkelser på min private Facebook-profil som har føltes både truende og nedverdigende», skriver Simonsen.

– Jeg trekker meg fra Facebook som privatperson, sier Petter Simonsen til Indre Akershus Blad.

Han vil derimot fortsette med de sidene «Artist Petter Simonsen» og «Østre Pavestad Gård».

Hacking-forsøk

Bakgrunnen for valget han har tatt er at han i helgen ble utsatt for et forsøk for hacking.

– Det er sikkert noe flere har opplevd, og det er ingen større dramatikk som ligger bak. Jeg har en øvelse eller konsert hver eneste dag, også mye i utlandet, og da tiltrekker man seg mye oppmerksomhet. Jeg vil skjerme privatlivet mitt fra Facebook og det offentlige rom, og derfor er det mest formålstjenlig å bare ha mine profesjonelle sider. Det handler også om min egen sikkerhet, sier Simonsen.

Han presiserer at de siste krenkelsene dreier seg om fremstøt fra utenlandske aktører.

– Dette har ingenting med bygdedyret, enkeltpersoner eller privatpersoner å gjøre. Men jeg har hatt hendelser med enkeltpersoner tidligere også, men det har gjerne vært når klokka er halv tre og noen har drukket litt, og så koker det over. Men jeg opplever omtrent bare støtte og positivitet fra lokalmiljøet.

Les også

Petter og Märtha topper plakaten

 

Bånn gass som artist

Petter Simonsen er mer aktiv enn noen gang på musikkfronten. Gårdbrukeren fra Skulerud har solistoppdrag på rekke og rad, og har i tillegg en rekke spillejobber med bandet Light Without Shadow.

– Vi skal blant annet opptre på Aurskogmart'n, og i nær fremtid vil vi slippe en EP, så det er bånn gass.

– Hvilke type oppdrag har du som solist?

– Det er events, begravelser, bryllup, 50- og 60-årslag og jubileer. I tillegg er jeg solist med orkester og kor, og blir leid inn til koring på plater. Det er i grunnen veldig allsidig.

Les også

Sang-suksess på Bygdetunet

 

Simonsen brenner også for økologisk landbruk, og holder en rekke foredrag om økologi, økologisk matproduksjon og urkorn.

– Hvordan går det å kombinere gårdsdriften med musikkarrieren?

– Jeg har god hjelp av min mor, og så har jeg en ansatt på timebasis som hjelper meg av og til. Det er ullgrisene som tar tid, og de er på utmarksbeite nå, så det dreier seg mest om tilsyn. Med kornet er det hektisk i perioder, som for eksempel med tresking, så det går veldig fint å kombinere.

Kommentarer til denne saken