Gå til sidens hovedinnhold

Nå kommer skattepengene

Artikkelen er over 4 år gammel

I dag får de aller fleste lønnstakere og pensjonister på Romerike skatteoppgjøret sitt.

Bli abonnent: Indre+ i 8 uker for kun 49 kroner!

– De aller fleste har penger til gode, og de kan glede seg over å få pengene på konto innen kort tid, opplyser regiondirektør Ann Kjersti Kjeia Sletten i Skatt øst.

Alle skal ha mottatt pengene innen to uker fra 22. juni, og de aller fleste får pengene på kontoen på oppgjørsdatoen.

Totalt 2,5 millioner nordmenn får igjen til sammen 28 milliarder kroner i tilgodeskatt, mens 530.000 lønnstakere og pensjonister får restskatt. De må betale til sammen ni milliarder kroner.

Se tallene for romerikskommunene nederst i saken!

Er restskatten over tusen kroner, deles beløpet over to terminer. Første termin er 20. august, og andre termin er 24. september. For beløp under tusen kroner er fristen for å betale 20. august.

Alle elektroniske brukere får i år tilsendt faktura med betalingsinformasjon og forfallsfrist i Altinn. Er du ikke elektronisk bruker, får du tilsendt faktura med betalingsinformasjon i posten.

Slik kan du unngå restskatt

Årsaken til at noen får restskatt, er at tallene for inntekt og fradrag ble annerledes enn det som lå til grunn for skattekortet i 2015.

– Det viktigste du kan gjøre for å unngå restskatt til neste år, er å endre skattekortet allerede nå. Det gjør du enkelt på skatteetaten.no. Reduserte gjeldsrenter på bil- og boliglån og overgang til pensjon er typiske tilfeller der du bør endre skattekortet. Du har selv ansvar for at grunnlaget for skattekortet er riktig, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Du kan klage

Om du mener noe er feil med skatteoppgjøret, har du alltid mulighet til å klage. Fristen for å klage er seks uker etter skatteoppgjørets dato.

Hvis du ikke har fått skatteoppgjøret 22. juni, kan grunnen være mangelfulle opplysninger i selvangivelsen, eller at du er tatt ut til kontroll.

– Generelt er det slik at jo mer komplisert selvangivelse du har, jo lengre tid tar det å behandle den, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Neste pulje med skatteoppgjør kommer 3. august. Her inkluderes også personlig næringsdrivende og deres ektefeller, i tillegg til skattytere som leverte selvangivelsen på papir. Etter 3. august blir det løpende skatteoppgjør fram til siste oppgjørsdato 12. oktober.

For utfyllende tabell se Skatteetatens hjemmesider.

Kommentarer til denne saken