Gå til sidens hovedinnhold

Parkerte fire sekunder for lenge – fikk regning på 119 kroner

Artikkelen er over 3 år gammel

Onepark på Gardermoen var nådeløse da ekteparet Elena (69) og Tor Eika (80) sto fire sekunder for lenge på korttidsparkeringen til Oslo Lufthavn.

(Romerikes Blad)

For da Tor skulle slippe av kona og et vennepar på flyplassen valgte han å parkere på korttidsparkeringen – like utenfor avgangshallen – for slippe dem av.

Ekteparet dro på ferie, men da de kom hjem dumpet fakturaen fra Onepark ned i postkassa.

På den sto tidspunktet for registrert inn- og utkjøring som viste at de hadde brukt fire sekunder mer enn de syv minuttene som er gratis på parkeringsplassen.

– Vi hjalp dem med å hente traller og frakte bagasjen inn i avgangshallen, siden venninnen vår er avhengig av krykker. Vi sto ikke parkert der et øyeblikk mer enn nødvendig, sier Elena til VG som først omtalte saken.

I ettertid har ekteparet forsøkt å klage via telefon, men har ikke kommet gjennom til selskapet. Etter å ha sendt en epost fikk de svar at «Det dessverre er slik at man må betale så lenge man overskrider 07.00 min. Dette er utarbeidet i samarbeid med Avinor».

– Det er en håpløs behandling av allmennheten. Avgangsområdet er et offentlig sted, men ved andre offentlige steder hvor det utstedes gebyrer, er det et visst slingringsmonn for å hente bilen, sier hun videre til avisen.

Ny praksis

Som RB skrev i sommer, er det blitt innført avgiftsparkering også utenfor terminalbygget. Alle som kjører inn i det såkalte «kiss & fly»-området blir automatisk registrert ved både inn- og utkjøring. Står du over sju minutter og du ikke gjør opp for deg – så kommer regningen i postkassa.

– I dag ser vi at mange av bilistene som bruker området foran terminalen velger å parkere bilen i lengre perioder. Trenger man mer enn sju minutter eller ønsker å følge noen inn i terminalen, er korttidsparkeringen den beste løsningen, fortalte Torgeir Kjos Sørensen, som er kommersiell direktør ved Avinor Oslo lufthavn.

Pressetalsmann Lasse A. Vangstein ved Oslo Lufthavn forteller at alle som står parkert over sju minutter ilegges et parkeringsgebyr på 70 kroner. Dette kan betales i en automat på stedet eller nettet innen 48 timer. Gjøres ikke det belastes man også for et fakturagebyr i tillegg.

Den nye ordningen skal også være godkjent av Norges Handicapforbund som ble orientert om prosessen og spurt om de hadde noen innvendinger.

– De hadde ingen innvendinger så lenge området er godt tilrettelagt for forflyttingshemmede, noe det også er, sier Vangstein til VG.

Kommentarer til denne saken