(Romerikes Blad)

– Vi er veldig glade for å ønske easyJet velkommen til Oslo lufthavn. Denne ruten vil bidra til verdiskapning og gi reisende gode alternativer til Mellom-Europa, sierer Jasper Spruit, direktør for trafikkutvikling i Avinor i en pressemelding.

Direkteruten mellom Oslo lufthavn og Tegel-flyplassen i Berlin øker ifølge Avinor kapasiteten mellom OSL og den tyske hovedstaden med 131.000 seter i året.

Les også: Easyjet kommer til Norge – ny rute fra Gardermoen

For første gang

Onsdag landet det britiske lavprisselskapet på Gardermoen for første gang.

Markedsdirektør Thomas Haagensen i easyJet føler seg trygg på at ruten mellom Oslo lufthavn og Berlin blir populær blant både turister og næringsdrivende.

– Det er flott å legge til en ny skandinavisk destinasjon til vårt rutenettverk, og vi er trygge på at Oslo vil være en populær rute for både turister og næringsdrivende fra Berlin denne sommeren, sier han.

– Godt nytt

Selskapet flyr mellom Gardermoen og Berlin én gang om dagen hele uka.

Da easyJet annonserte den nye ruten i januar i år, sa flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs at lavprisselskapets ankomst er gode nyheter for forbrukerne.

– Flere aktører skaper mer konkurranse og det gir press på pris. Det er godt nytt for forbrukere. Selv om Norwegian og Easyjet har et samarbeid på Gatwick, er jeg sikkert på at de konkurrere beinhardt til Berlin, sa Elnæs til Nettavisen.