Ringnes tilbakekaller øl: – Folk kan ha trodd de drakk alkoholfri øl

FINN ÉN FEIL: På framsida av flaska opplyses det om alkoholprosenten på 4,5. På baksida står det at innholdet er alkoholfritt.

FINN ÉN FEIL: På framsida av flaska opplyses det om alkoholprosenten på 4,5. På baksida står det at innholdet er alkoholfritt.

Artikkelen er over 1 år gammel

På bak-etiketten til de 12.960 Carlsberg-flaskene står det at innholdet er alkoholfritt. Det stemmer ikke.

DEL

(Romerikes Blad) Ringnes sendte i ettermiddag ut en pressemelding der de informerer om at de tilbakekaller et parti med 0,33 liters flaskeøl fra Carlsberg.

Flaskene har blitt solgt som single og i papp-sixpack i butikkene. Innholdet i flaskene har en alkoholprosent på 4,5. Dette står på flaskens framside, men på bak-etiketten står det at innholdet er alkoholfritt. Hvor mange flasker som allerede er solgt vet ikke Ringnes.

– Feil baketikett kan i ytterste konsekvens medføre at forbrukere som tror de drikker en alkoholfri øl får i seg alkohol. Vi tilbakekaller derfor hele partiet med umiddelbar virkning, sier kvalitetssjef Olaug Flakne i Ringnes i pressemeldingen.

Ringnes skriver at feilen ble oppdaget i en intern kvalitetskontroll og selskapet opplyser at det er enkelte av flaskene i serien har fått feil baketikett.

Synnøve har ventet på å få flytte inn siden i fjor sommer: – Useriøst! 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken