Dette er Anfield!

Pubvert: Lasse-Henning Engen har egenhendig bygget fotballpuben This is Anfield i sin egen hage på Sørumsand.

Pubvert: Lasse-Henning Engen har egenhendig bygget fotballpuben This is Anfield i sin egen hage på Sørumsand.

Artikkelen er over 3 år gammel

SØRUMSAND: På Sørumsand ligger distriktets minste, men triveligste pub: This is Anfield.

DEL

2 måneder for 49 kroner! Lokalavisen når det passer deg.

– Det er sitteplasser til åtte, men vi har vært adskillig flere her inne på matchdager, sier pubeier Lasse-Henning Engen.

Den tidligere Aurskog-Finstadbru-målvakten har vært Liverpool-supporter på sin hals siden 1970, og viser oss rundt i det 15 kvadratmeter store og lune lokalet. Den tidligere snekkeren satte egenhendig opp lokalene i 2011.

– Vi hadde en ledig plass på tomta vår etter at vi hadde bygd huset. Jeg og kona mi Tone diskuterte litt rundt hva vi skulle bruke den til. Så kom vi på at jeg hadde en del barutstyr fra tida da vi bodde på Orderudfeltet. Alt hadde ligget nedpakket i ti år. Nå kom tida tilbake. Det har vært mye jobb, men verdt det. Jeg har forresten muligheter til å utvide og bygge på lokalet, det er litt å gå på ute her, sier fotballentusiasten til Indre Akershus Blad.

Fotball-effekter overalt

Han prøver å se alle Liverpool-kamper på flatskjermen som henger på den ene veggen i This is Anfield.

Rundt om i lokalet befinner det seg alt fra Bøn FK-drakter, fotballalbum fra 1971 med autografene til en rekke kjente norske fotballspillere, en rekke forskjellige ølglass, kassetter og LP-er, og ikke minst en bardisk med 1.248 ølkorker.

På veggen henger det et gammelt tresete, som det står 142 på. Det har Lasse-Hennings sønn Oddbjørn sørget for.

– Det er intet ringere enn et sete som har befunnet seg på The Main Stand på Anfield i over 100 år. Setene ble solgt i forbindelse med utvidelsen av stadionet, sier en stolt pubdriver.

Hele familien er frelst

– Hva sier familien til at du befinner deg i puben til stadighet? Det går jo kamper på alle slags mulige rare dager nå for tida, ikke bare lørdag klokka 16.00.

– Kona mi og ungene Oddbjørn og Martine er frelst de også. Hele familien var over og så Liverpool-West Ham i forbindelse med 50-årsfeiringa mi for noen år tilbake. De er temmelig hekta, eller for å si det som det er. Ungene mine har ikke hatt noe valg, sier familiefaren med glimtet i øyet.

Engen har fartet over hele verden og skaffet seg forskjellige stæsj til baren sin, og alt har sin unike historie. Kompisen Arne Lars Orderud er på besøk sammen med Indre, og karene samles rundt et gulnet fotografi i ei ramme på bardisken. På bildet myser 11 småsneiper kledt i hvitt mot fotografen på hovedbanen på Sørumsand.

Både Arne Lars og Lasse-Henning er med på bildet, og karene kan fortelle at bildet er tatt en vårdag i 1972, i forkant av en kamp mot Fram/Lillestrøm.

– Fotballen har gitt oss mye, Lasse-Henning, og vi følger Liverpool i tykt og tynt. I år har jeg forresten trua, sier Orderud optmistisk.

Den har vi hørt før – hvert år siden det siste ligagullet havnet på Anfield i 1990, for å være helt presise…

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken