Gå til sidens hovedinnhold

Vant prisen Beste ungdomsbedrift i Akershus!

Artikkelen er over 4 år gammel

GoLive UB fra Bjørkelangen videregående skole kan juble!

GoLive UB fra Bjørkelangen videregående skole vant i dag Akershusmesterskapet  for ungdomsbedrifter. I tillegg vant elevenei kategorien Beste forretningsplan, størst verdiskapningspotensial, beste innovative produkt, beste sosiale entreprenør og UE Alumnis lederskapspris. Elevene gjorde rett og slett rent bord!

– Uforventet

– Veldig gøy! Uforventet, men moro at andre ser at vår idé er god, sier Sara Linnea Hansson Lier i GoLIve UB til Indre Akershus Blad.

Seieren gir en billett til NM, som antagelig også arrangeres i Norges Varemesse i Lillestrøm.

– Vi skal jobbe hardt framover for å utvikle bedriften videre. Foruten timene vi jobber med ungdomsbedriften på skolen, legger vi ned mange, mange timer utenom skoletiden, sier Hansson Lier.

Pengepremie

GoLIve UB tok også med seg 9.000 kroner i samlet pengepremie etter Akershusmesterskapet.

131 ungdomsbedrifter fra de ulike videregående skolene i Akershus satte hverandre i stevne under GründerExpo 2017/Akershusmesterskapet for ungdomsbedrifter.

Arrangementet, som er det 18. i rekken, fant sted på Norges Varemesse i Lillestrøm i dag.

15 konkurranser

Det ble konkurrert i 15 ulike konkurranser og alle regionene i Akershus er representert ved i alt 19 deltakende skoler.

Flere av klassevinnere går dessuten videre til Norgesmesterskapet som avholdes 4. til 5. mai på samme sted. 84 representanter fra arbeids- og næringslivet stilte opp som jurymedlemmer og brukte dagen til å vurdere fremtidens entreprenører og ledere!

– Gjennomgående godt

Her er juryens begrunnelse for å gi GoLive UB prisen for Beste forretningsplan:

– Dette er en gjennomgående godt utarbeidet forretningsplan for et spennende og innovativt produkt. Riktignok savner juryen ytterligere underbyggelse av budsjetter med tanke på brukertrafikk på nettside, da dette er avgjørende for salget. Forretningsplanen skiller seg ut som en velskrevet, oversiktlig og utfyllende presentasjon, uttaler juryens leder Pål Thiis Heldal fra Nordea.

Knytter band og utesteder sammen

GoLive UB har følgende forretningskonsept:

Vi ønsker å tilby en nettside der usignerte band og små utesteder enkelt kan oppnå kontakt. GoLive UB tilrettelegger for at målgruppene kan jobbe for hverandre. Utestedene tilbyr en arena der band kan få spillejobber, og bandene skaper aktivitet på utestedene. GoLive UB ønsker å gjøre det enkelt og lønnsomt for begge parter, og det er derfor et mål å møte både utesteder og band på en måte som gjør at de føler seg sett.

Ungdomsbedrift (UB) gir elever i videregående skole erfaring med bedriftsetablering innenfor trygge rammer. Gjennom et skoleår skal elevene etablere, drive og avvikle ungdomsbedriften med lærer som veileder og en mentor fra lokalt næringsliv.

Elevene arbeider ut fra en reell idé og realiserer denne gjennom produksjon, markedsføring og salg. Overskuddet bedriften gir, er det elevene selv som bestemmer over. En ungdomsbedrift registreres i Brønnøysundregisteret via Ungt Entreprenørskap som en egen juridisk enhet.

Ungdomsbedriften kan bestå av to eller flere elever, men all erfaring tilsier at det beste er om bedriften består av en gruppe på fem til åtte elever. Ungdomsbedrift gir gode muligheter for tverrfaglig læring og er godt forankret i kompetansemål i en rekke studiespesialiserende og yrkesfaglige utdanningsprogram.

Ungdomsbedrift som metode er basert på elevaktiv læring. Det er ingen kunnskap som sitter så godt hos elevene som den de tilegner seg gjennom egne erfaringer. Underveis i driften møter elevene ulike arbeidsoppgaver og utfordringer.

Elevene må være aktive i å søke veiledning fra både lærer, mentor og andre i deres nettverk som kan bidra til at de lykkes med bedriften sin. Tidsbruk: Ungdomsbedrift går over et helt skoleår. Programmet er fleksibelt og kan tilrettelegges ut ifra lokale rammebetingelser.

Kommentarer til denne saken