På tide å slå opp teltet ute

STORT EVENTYR: Friluftslivets uke arrangeres over hele landet 2.– 10. september.                    Foto: Synne Kvam / Norsk Friluftsliv

STORT EVENTYR: Friluftslivets uke arrangeres over hele landet 2.– 10. september. Foto: Synne Kvam / Norsk Friluftsliv

Artikkelen er over 1 år gammel

BJØRKELANGEN: I dag åpner friluftslivets uke, og organisasjonen Norsk Friluftsliv oppfordrer alle til å slå opp teltet.

DEL

Første gang #nattinaturen ble arrangert var i 2015, da hele 90 000 sov ute under den landsdekkende sove-ute-aksjonen. Siden har det blitt tradisjon at #nattinaturen åpner Friluftslivets uke over hele landet.

– Konseptet for #nattinaturen er enkelt; sett opp teltet i hagen, i skogen, på fjellet, eller dra på et arrangement i regi av et lokallag eller forening, oppfordrer generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal - og understreker at sove-ute-aksjonen skjer der man selv vil at den skal skje.

– Dette er en ypperlig anledning for foreldre å ta med barna på teltovernatting for første gang. Og man trenger ikke å overkomplisere - for et barn vil en telttur i hagen fremstå som et like stort eventyr som noe annet, sier Heimdal.

Friluftslivets uke arrangeres for 24. gang, og vokser for hvert år. I aktivitetskalenderen som viser hva som skjer under uka, er det nå registrert over 600 små og store arrangementer, aktiviteter og turer.

Artikkeltags